Alro, profit net de 145 milioane de lei grație scutirii de la plata de certficate verzi

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Alro, profit net de 145 milioane de lei grație scutirii de la plata de certficate verzi

alro 1

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa Centrală și de Est, a înregistrat, în primele nouă luni ale anului 2015, un profit net ajustat* de 145 de milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată* de 115 milioane de lei, în perioada similară din 2014. Cifra de afaceri a Companiei a fost de 1,77 miliarde de lei, față de 1,44 miliarde de lei, în primele nouă luni din 2014, se precizează într-un comunicat al companiei.

“Rezultatele financiare pe care Alro le-a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an sunt un semnal clar că strategia pe care o aplicăm de peste 10 ani este cea corectă şi cea care a menţinut compania viabilă în cele mai grele condiţii de piaţă”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație al Alro. “Creşterea calitativă a mixului de produse vândute ne-a ajutat să ne îmbunătăţim marjele şi să fim profitabili operaţional, în condiţiile în care piaţa aluminiului este în continuă scădere. În plus, reducerea schemei de sprijin pentru sectorul energiei regenerabile a avut un impact pozitiv asupra activităţii noastre, eliminând distorsiunile cu care s-a confruntat industria noastră şi permiţându-ne să concurăm de pe poziţii egale cu alte companii din interiorul sau din exteriorul Uniunii Europene”, a precizat Năstase.

Veniturile din vânzări au crescut cu 23% în primele nouă luni ale acestui an, faţă de perioada similară a lui 2014, datorită strategiei Alro de promovare a vânzărilor de produse cu valoare adăugată mare, atât pentru sectorul primar, cât şi pentru sectorul procesat, dar şi aprecierii dolarului american. În acest context, Alro a înregistrat o creştere a marjei brute la 18%, în primele nouă luni ale lui 2015, faţă de 7%, în 2014. De asemenea, profitul operaţional a crescut de la 15,6 milioane de lei, în perioada ianuarie – septembrie 2014, la 218 milioane de lei, în primele nouă luni din 2015.

Compania va continua programul de modernizare și de creștere a eficienței operațiunilor, cu accent pe mărirea capacității de reciclare şi pe continuarea extinderii portofoliului de produse, susțin reprezentanții Alro.

*Rezultatul net ajustat reprezintă rezultatul net plus/(minus) cheltuială/(venit) cu/din deprecierea imobilizărilor, plus/(minus) pierdere/(câştig) din instrumente financiare derivate care nu se califică pentru aplicarea contabilităţii de acoperire a riscurilor, plus/(minus) cheltuială/(venit) cu/din impozitul pe profit amânat.
Având în vedere impactul semnificativ generat de marcarea la piaţă a instrumetelor financiare derivate care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire, conducerea Alro consideră rezultatul net ajustat ca fiind reprezentativ pentru urmărirea performanţei financiare a Companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *