ALUM, investiții de peste 14 milioane dolari în reducerea consumului de energie, în 2018

Format CitatPublicat pe Categorii Actual, Eficienta energetica, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic ALUM, investiții de peste 14 milioane dolari în reducerea consumului de energie, în 2018

În ultimii șapte ani, ALUM Tulcea a redus consumul de gaze naturale cu 28%, în timp ce consumul de energie electrică a scăzut cu 19% în ultimii cinci ani. ALUM continuă să investească în reducerea consumului de energie. Programul total de investiții pentru anul 2018 de 14,4 milioane de dolari, din care 1,7 milioane de dolari în programe specifice pentru creșterea eficienței energetice.

ALUM, singurul producător de alumină calcinată din România, continuă programul de modernizare, investind, în acest an, 14,4 milioane de dolari în măsuri pentru protecția mediului, procese tehnologice, reducerea consumului specific de abur, electricitate și materii prime, precum și în diversificarea producției. Pe lângă modernizarea tehnologică cu impact direct asupra consumurilor specifice, compania are un program de 1,7 milioane de dolari pentru creșterea eficienței energetice, se preciezează într-un comunicat transmis de companie.

“Avem o strategie de îmbunătățire continuă pentru ALUM, care vizează creșterea eficienței operaționale, concentrându-ne atât pe diversificarea portofoliului de produse, cât și pe reducerea amprentei industriale prin eficiență energetică și programele ecologice”, a spus Gheorghe Dobra, CEO ALUM. “Am înregistrat rezultate bune în reducerea consumului de energie electrică și gaze în ultimii cinci ani și continuăm să investim în cele mai bune tehnologii disponibile, care vor sprijini în continuare obiectivele noastre de îmbunătățire a consumurilor specifice, care vor avea, de asemenea, un impact ecologic pozitiv, și de creștere a competitivității generale a operațiunilor”, a adăugat Gheorghe Dobra.

În acest an, ALUM continuă implementarea unei serii de modernizari incluzând montarea de arzatoare cu gaz natural la Cazanul nr. 1, prin achiziționarea și instalarea unui sistem de ardere cu NOx redus pe cazanul C2Ap1, optimizarea liniilor de abur și instalarea de oale de condens la două baterii de leșiere. În plus, Compania modernizează instalațiile electrice de 6 kV și instalează dispozitive convertoare de frecvență pentru a crește eficiența energetică.

Aceste măsuri care implică utilizarea celor mai bune tehnologii disponibile, fac parte dintr-un program complex, pe care ALUM l-a derulat în ultimii ani și care are rezultate directe asupra parametrilor energetici. Ca atare, rafinăria de alumină a reușit să scadă consumul specific de energie termică la cazanele de producere a aburului tehnologic cu aproximativ 41%, în ultimii 12 ani, în timp ce consumul de gaze naturale a scăzut cu 28%, în ultimii șapte ani. Punerea în funcțiune a sistemelor de cogenerare de înaltă eficiență a condus, de asemenea, la reducerea cu 19% a consumului de energie electrică, în ultimii cinci ani. Consumul de apă industrială a scăzut, la rândul său, de aproape șase ori, în ultimii opt ani.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *