Angajații Hidroelectrica cer noi creșteri la salarii. Mai vor a treia zi liberă de Crăciun și Paște și, în plus, să fie liberi de ziua Bărbatului, pe 19 Noiembrie

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Flux energetic, Hidro si nucleara, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Angajații Hidroelectrica cer noi creșteri la salarii. Mai vor a treia zi liberă de Crăciun și Paște și, în plus, să fie liberi de ziua Bărbatului, pe 19 Noiembrie

Dorim să implementăm un nou mod de lucru în Hidroelectrica, bazat pe proiect, care să îi responsabilizeze și mobilizeze pe cei implicați

Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica

Este perioada negocierilor pentru prelungirea contractului colectiv de muncă (CCM) la Hidroelectrica. Angajații cer, din nou, majorarea salariilor. De data aceasta, cu circa 15% din media salariilor actuale, adică un plus de 500 de lei, ne-au declarat surse autorizate. Cererea vine după ce, în luna mai a.c., s-a realizat o indexare cu 10% a salariilor în companie.

De la începutul lunii octombrie se poartă discuții/negocieri între administrație și sindicate pentru prelungirea contractului colectiv de muncă, cu unul sau doi ani. Sindicatul Hidrosind cere prelungirea CCM cu un an, cu modificări substanțiale privind sistemul de salarizare, însă administrația optează pentru o prelungire cu 2 ani și, pe cât posibil, puține schimbări pe parte de salarizare.

Hidroelectrica are profit record și sindicatul Hidrosind solicită majorarea salariilor de bază cu circa 15% din media salariilor actuale, ceea ce reprezintă un plus de 500 de lei, spun sursele noastre. Alte cereri ale sindicatului către conducerea Hidroelectrica vizează creșterea fondului de avansare și a celui de premiere, majorarea valorii tichetelor de masa la 20 lei/zi și a primelor la pensionare.

Angajații Hidroelectrica vor să aibă a treia zi liberă de Crăciun și Paște și, în plus, să fie liberi de ziua Bărbatului, pe 19 Noiembrie. Totodată, vor mai multe zile de concediu.

La ședințele administrație-sindicat, desfășurate până acum, s-a analizat salarizarea din cadrul companiei, respectiv execuția bugetului de venituri și cheltuieli la 9 luni. Nu s-a ajuns la o înțelegere, discuțiile continuă… Chiar dacă înregistrează profit, Hidroelectrica este într-o situație delicată, fiind afectată de OUG 114. În contextul dat, sunt slabe speranțe să se mai mai facă o indexare salariilor până la finele anului.

“La nivel intern, am început deja demersurile pentru schimbarea filosofiei organizaționale. Dorim să implementăm un nou mod de lucru, bazat pe proiect, care să îi responsabilizeze și mobilizeze pe cei implicați. De asemenea, avem planuri în ceea ce privește retenția specialiștilor, precum și planuri deja funcționale care vizează atragerea de forță de muncă”, ne-a declarat Bogdan Badea, Președinte Directorat Hidroelectrica, într-un interviu acordat InvesTenergy.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Angajații Hidroelectrica cer noi creșteri la salarii. Mai vor a treia zi liberă de Crăciun și Paște și, în plus, să fie liberi de ziua Bărbatului, pe 19 Noiembrie”

  1. De fapt multe din cererile sindicatului se refera la recuperarea drepturilor pierdute in timpul lui Borza,care promisese ca vor reveni cand situatia companiei va fi mai buna,dar nu s-a mai intamplat asta. S-au taiat zile la concediu,si multe alte drepturi salariale,iar cei din conducere se fac ca ploua,chiar daca Hidro are un profit record,cativa ani la rand. Personalul este foarte imbatranit,altii nu prea mai apar,e si normal pe salariile care li se ofera la angajare. Prevad un viitor sumbru pentru Hidroelectrica dpdv. al personalului in urmatorii ani,cand se va iesi masiv la pensie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *