ANRE a amendat E.ON Energie și ENGIE pentru întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienților finali

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE a amendat E.ON Energie și ENGIE pentru întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienților finali

ANRE a aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 400.000 lei companiilor E.ON Energie România și ENGIE România pentru întârzieri în transmiterea răspunsurilor la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale. Autoritatea a anunțat că a finalizat acțiuni de control desfășurate la furnizorii de gaze naturale.

E.ON Energie România, cu o cotă de piață de 41,33 %, a primit o amendă de 310.000 lei și ENGIE România, cu o cotă de piață de 47 % – o amendă de 90.000 lei.

Prin acțiunile de control desfășurate, ANRE a verificat, prin metoda eșantionării, respectarea prevederilor Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la îndeplinirea de către furnizori a obligației de a răspunde, în termen de 15 zile, la sesizările clienților finali referitoare la facturarea serviciului de furnizare a gazelor naturale.

Totodată, ANRE a dispus furnizorilor să plătească clienților finali care nu au primit răspunsuri în termenul legal, penalitățile datorate în conformitate cu prevederile Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările și completările ulterioare, astfel: 30 de lei pentru nerespectarea termenului de răspuns de 15 zile de la data înregistrării solicitării și 5 lei pentru fiecare zi suplimentară de întârziere.

În conformitate cu prevederile Standardului de performanță pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale, aprobat prin Ordinul ANRE nr. 37/2007, cu modificările și completările ulterioare, furnizorii de gaze naturale au obligația de a plăti în mod automat clienților finali penalitățile datorate pentru nerespectarea termenelor și pentru zilele suplimentare de întârziere.   


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *