ANRE va implementa o platformă online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE va implementa o platformă online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național

Finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea contractului de servicii pentru realizarea și implementarea unei “Platforme online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF)”

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei anunță că a finalizat procedura de licitaţie deschisă online de achiziție publică pentru atribuirea contractului de servicii pentru realizarea și implementarea unei Platforme online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF), activitate derulată în cadrul proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale” – SMIS 129990/705.

Procedura de atribuire prin licitație deschisă s-a organizat în conformitate cu legislaţia din domeniul achiziţiilor publice, iar în urma derulării etapelor din cadrul procedurii a fost desemnată câștigătoare S.C. METAMINDS  S.R.L. Contractul de prestări servicii s-a semnat în data de 28.09.2021, de către președintele ANRE – domnul Dumitru CHIRIȚĂ și directorul general Metaminds – domnul Andrei CRUCERU. Durata contractului este de 11 luni și are valoarea de 10.847.078,00 lei ron, fără T.V.A..

Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național (POSF) este necesară în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului „Dezvoltarea capacității instituționale a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică și de gaze naturale”. Astfel, adoptarea unor măsuri de simplificare a procedurilor administrative pentru toți consumatorii implicați în procesul de schimbare a furnizorului de energie electrică/gaze naturale prin implementarea unei soluții informatice intuitive și inovative, va conduce la realizarea interoperabilității datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum și la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea noilor cerințe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h, precizează ANRE într-un comunicat.

Această inițiativă demonstrează, încă o dată, importanța pe care ANRE o acordă optimizării proceselor operaționale din piața de energie, în scopul diminuării birocrației și consolidării concurenței, prin reducerea duratei de schimbare a furnizorului în beneficiul consumatorului final, se subliniază în comunicat.

Proiectul SMIS 129990/705, este cofinanțat în proporție de 98% din Fondul Social European, prin POCA 2014 – 2020, iar valoarea totală a proiectului este de 19.923.503,70 lei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “ANRE va implementa o platformă online de schimbare a furnizorului de energie electrică și gaze naturale la nivel național”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *