ANRE a decis: Firmele RCS&RDS nu primesc licențe de distribuție energie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE a decis: Firmele RCS&RDS nu primesc licențe de distribuție energie
  • Comitetul de reglementare susține că a luat singura decizie permisă de cadrul legislativ în vigoare

Comitetul de reglementare al ANRE a decis, în ședința de astăzi, respingerea solicitării societăților DELALINA SRL și FOTO DISTRIBUŢIE SRL de acordare a licenței pentru prestarea serviciului de distribuţie a energiei electrice, se precizează într-un comunicat al Autorității. Cele două companii aparțin grupului RCS&RDS.

stalp distributie

Potrivit comunicatului, Comitetul de reglementare a întemeiat această decizie pe baza prevederilor art. 27 alin. (5) din Regulamentul pentru acordarea licenţelor şi autorizaţiilor în sectorul energiei electrice (Regulament), aprobat prin Ordinul ANRE nr. 12/2015, având în vedere neîndeplinirea de către societatea  DELALINA SRL a condițiilor prevăzute la art. 23 alin. (2) lit. g), art. 23 alin. (2) lit. i) și art. 29 alin. (1) lit. b) și c) din Regulament și, respectiv, de către societatea FOTO DISTRIBUŢIE SRL a condițiilor prevăzute la  art. 23 alin. (2) lit. i) și la art. 29 alin. (1) lit. b) din Regulament.

În mod consecvent cu respectarea principiilor și dispozițiilor legislației primare și prevederilor contractelor de concesiune încheiate de statul român, ANRE apreciază că a luat singura decizie permisă de cadrul legislativ în vigoare.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *