ANRE a prelungit valabilitatea autorizației acordată Romgaz pentru realizarea Centralei Termoelectrice de la Iernut. Nu va fi gata până la 30 iunie cum era programat!

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE a prelungit valabilitatea autorizației acordată Romgaz pentru realizarea Centralei Termoelectrice de la Iernut. Nu va fi gata până la 30 iunie cum era programat!

Comitetul de Reglementare al ANRE a prelungit valabilitatea autorizației acordată Romgaz pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Termoelectrică cu ciclu combinat gaze – abur Iernut.

Centrala nu va fi gata până la 30 iunie cum era programat! Conducerea societății a transmis un raport către ANRE în care prezintă cauzele întârzierii lucrărilor și a solicitat prelungirea duratei autorizației, ne-au spus surse autorizate.

Proiectul de decizie și raportul privind modificarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1167 din 26.10.2016 pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala Termoelectrică cu ciclu combinat gaze – abur IERNUT, acordate SOCIETĂŢII NAŢIONALE DE GAZE NATURALE „ROMGAZ” SA, prin Decizia preşedintelui ANRE nr. 1670 din 26.10.2016 a fost pe ordinea de zi a Comitetului de Reglementare al ANRE, care a avut loc în data de 6 mai.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosinţă la începutul anului 2020, potrivit planurilor iniţiale, dar au apărut întârzieri urmare a unor neînțelegeri între parteneri și a majorării salariilor în construcţii în baza OUG 114. În legătură cu termocentrala Iernut, Adrian Volintiru, Director General Romgaz, a precizat – la sfârșitul anului trecut – că lucrările trebuie  finalizate până la sfârșitul lunii mai 2020. În februarie anul curent, șeful Romgaz nu a mai oferit o data precisă pentru finalizarea lucrărilor la noua centrală termoelectrică de la Iernut. Se va termina anul acesta, nu vă pot spune când anume, a declarat  Adrian Volintiru.

Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/angajamentul-administratorilor-romgaz-noua-centrala-termoelectrica-de-la-iernut-finalizata-in-primul-trimestru-al-acestui-an/


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.