ANRE a amendat cu 1.050.000 lei 15 participanți la piața de gaze naturale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE a amendat cu 1.050.000 lei 15 participanți la piața de gaze naturale

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a aplicat amenzi de 1.050.000 lei la 15 participanți la piața de gaze naturale. Printr-un comunicat, Autoritatea anunță că a finalizat 18 de acțiuni de control la un număr de 15 participanți la piața de gaze naturale, acțiuni care au vizat , pe de o parte, îndeplinirea obligațiilor legale de echilibrare fizică a SNT iar, pe de altă parte, îndeplinirea obligațiiilor legale de asigurare a cantităților de gaze naturale necesare consumatorilor, în conformitate cu contractele de furnizare încheiate.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru 23 de fapte, cuantumul însumat al acestora  fiind de 1.050.000 lei, se menționează în comunicat.

La sfârșitul lunii februarie a acestui an, ANRE a fost sesizată cu privire la o stare de dezechilibru în funcționarea sistemul de transport al gazelor naturale (SNT), pe fondul unor temperaturi scăzute și a unui consum ridicat de gaze naturale.  În săptămâna 26 februarie – 4 martie 2018, temperaturile au coborât foarte mult și România a importat până la o treime din consumul zilnic de gaze.

Cei mai mari operatori din sector, respectiv OMV Petrom, Transgaz, Engie şi E.ON au primit amenzi de la ANRE. Reprezentanţii acestor companii au declarat, pentru Agerpres, că vor contesta amenzile, deoarece nu consideră că ar fi încălcat vreun regulament.

Reprezentanții Autorității fac precizarea că amenzile aplicate de ANRE agenților economici constituie, în totalitate, venit la bugetul de stat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *