ANRE caută avocați de drept penal. În cazul dublei explozii din Sighetu Marmației din 2012, Tribunalul Maramureș a condamnat un angajat și a obligat ANRE la plata în solidar a 8.000.000 euro

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE caută avocați de drept penal. În cazul dublei explozii din Sighetu Marmației din 2012, Tribunalul Maramureș a condamnat un angajat și a obligat ANRE la plata în solidar a 8.000.000 euro

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) este în căutare de avocați care să-i reprezinte interesele într-un dosar în care  a fost obligată la plata în solidar cu Eugen Georgescu, angajat al Autorității, a sumelor acordate cu titlu de daune materiale și mai ales morale, ce se ridică la aproximativ 8.000.000 euro.

În cazul dublei explozii din Sighetu Marmației din 2012, magistrații Tribunalului Maramureș au trimis în judecată 10 persoane și două entități juridice, respectiv Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE și firma Berg Sistem Gaz, filiala din Sighetu Marmației. Eugen Georgescu, care a semnat licența de furnizare pentru firma Berg Sistem Gaz, a fost condamnat la 3 ani închisoare și plata în solidar cu ANRE a sumei menționate.

ANRE este decisă să facă recurs, motiv pentru care este în căutare de avocați specializați, pe considerentul că angajatul Eugen Georgescu nu are nicio vină. ANRE acordă sute de licențe după ce constată că firmele solicitante îndeplinesc condițiile de furnizare, acestea având obligația să le respecte ulterior. Autoritatea este în imposibilitatea de a face sute de controale pentru că nu deține personal în acest sens.

Dosarul nr. 4689/100/2013 a fost soluţionat în fond de către Tribunalul Maramureş – Secţia penală la data de 8 iunie 2017 prin Sentinţa penală nr. 117. Potrivit acesteia, Eugen Georgescu a fost condamnat, pentru infracţiunile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, la pedeapsa de 3 ani închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art 64, Cod penal, ca pedeapsă complementară pe o perioadă de 2 ani. Georgescu a fost obligat, în solidar cu partea responsabilă civilmente ANRE, la plata unor despăgubiri substanțiale.

Potrivit unei Scrisori de intenție, ANRE dorește să încheie un contract de achiziție publică de servicii de asistenţă juridică pentru consultanţă, asistenţă şi reprezentarea intereselor ANRE în dosarul 4689/100/2013, prin cumpărare directă. Contractul se va încheia și finaliza până la sfârșitul anului 2017. Data limită de depunere a ofertelor este 20 octombrie.

ANRE este în căutare de avocați care dețin o experienţă relevantă în domeniul dreptului penal, cu referire specifică la infracţiuni în domeniul reglementat al energiei electrice şi al gazelor naturale, explozii, avarii, ce s-au soldat cu victime omeneşti. Se dorește ca firma de avocatură să dețină soluţii favorabile, în sensul respingerii solicitărilor de acordare de despăgubiri civile/diminuării cuantumului acestora.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *