ANRE a demarat controale la distribuțiile Electrica și Enel. Se lasă cu amenzi

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE a demarat controale la distribuțiile Electrica și Enel. Se lasă cu amenzi

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a demarat acțiuni de control la cei doi operatori de distribuție, E-Distribuție Banat și Distribuție Transilvania Nord, pe motiv că la această oră încă există locuri de consum nealimentate cu energie electrică în zonele afectate de fenomenele meteorologice deosebite.

Sancțiunile ce pot fi aplicate în urma finalizării acțiunilor sunt cele prevăzute de Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, respectiv amendă contravențională de până la 200.000 de lei, se precizează într-un comunicat al ANRE.

De asemenea, având în vedere fenomenele meteorologice deosebite anunțate de instituțiile abilitate, ANRE monitorizează continuu respectarea de către operatorii concesionari ai rețelelor de distribuție de energie electrică a obligațiilor cu privire la asigurarea serviciului de distribuție în zonele afectate, conform atribuțiilor și competențelor stabilite prin lege.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *