ANRE face probe cu tariful binom pentru transportul și distribuția de energie timp de 2 ani

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Info Legislativ
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE face probe cu tariful binom pentru transportul și distribuția de energie timp de 2 ani

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE vrea să introducă un tarif binom pentru transportul şi distribuţia de energie electrică începând din 2017. În acest sens, ANRE a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin potrivit introducerea acestui tip de tarif pentru o perioadă de probă, în intervalul 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018, care va fi plătit de către consumatorii finali. Reprezentanții Autorității dau asigurări că tarifele de distribuție nu vor fi majorate.

facturi e.onANRE a stabilit tarifele de tip binom pentru serviciul de transport al energiei electrice, respectiv pentru serviciul de distribuție a energiei electrice, acestea fiind prevăzute în anexa la ordinul supus dezbaterii publice. Puteți consulta ordinul ANRE și anexa cu tarifele la Documente recente , site ANRE

Potrivit Ordinului Autorității, în perioada de simulare, operatorul de transport și de sistem, operatorii de distribuție concesionari și furnizorii de energie electrică transmit utilizatorilor/clienţilor finali, împreună cu factura de energie electrică, o notă prin care îi informează cu privire la preţul energiei electrice consumate/contravaloarea serviciului de reţea calculat pe baza tarifelor de tip binom pentru serviciul de transport al energiei electrice și pentru serviciul de distribuție a energiei electrice.

Operatorul de transport și de sistem, operatorii de distribuție concesionari și furnizorii de energie electrică transmit trimestrial autorităţii de reglementare, în cursul lunii următoare fiecărui trimestru din perioada de simulare, datele de monitorizare privitoare la simularea aplicării tarifului de tip binom pentru serviciul de transport al energiei electrice și pentru serviciul de distribuție a energiei electrice. Totodată, până la data de 1 august a fiecărui an din perioada de simulare, aceștia vor transmite ANRE o analiză de impact privind aplicarea tarifelor de tip binom și propuneri privitoare la modalitatea de implementare a acestora. În cursul semestrului II al fiecărui an al perioadei de simulare,  autoritatea de reglementare efectuează analize ale rezultatelor simulării, funcție de care ajustează tarifele de tip binom și reconsideră mărimile electrice folosite la facturare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *