ANRE își face sediu nou, o clădire eficientă energetic

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE își face sediu nou, o clădire eficientă energetic

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE se va muta într-un sediu nou, o clădire eficientă energetic. Potrivit unui document al Autorității, în cursul anului 2019, ANRE va incepe edificarea unei constructii pasive cu destinatia sediu, în care să-şi poată desfăşura activitatea toţi angajaţii autorităţii. Finanţarea acestui obiectiv de investiţii se asigură integral din veniturile proprii ale ANRE. Construcţia sediului va începe anul viitor.

În cadrul responsabilităţilor legale ale ANRE privind eficienţa energetică și dat fiind caracterul unic şi naţional al Autorităţii, cu responsabilităţi în cadrul preluării şi implementării legislaţiei europene, se va putea oferi un exemplu european pentru construirea unei clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero, cu grad de replicare la nivel naţional privind utilizarea surselor de energie regenerabile şi cu soluţii inteligente pentru utilizarea tehnologiilor informației, comunicațiilor și sistemele electronice pentru a îmbunătăți eficiența energetică și performanța globală a clădirilor, se specifică în document.

Reprezentanții Autorității susțin că desfășurarea activității ANRE într-o singură locație va conduce la eficientizarea utilizării timpului de lucru, având în vedere faptul că nu va mai fi necesară deplasarea între cele 3 sedii, conducând totodata la reducerea consumului de combustibil afferent. Noul sediu va fi proiectat astfel încât să permită instalarea unei infrastructuri adecvate care să asigure securitatea și protecția datelor prelucrate în cadrul activității autorității.

Tot anul viitor, ANRE are în plan realizarea unui alt proiect de anvergură ce urmează ce vizează implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul instituţiei.

Finalizarea acestui proiect prezintă numeroase beneficii pentru întregul sector reglementat, asigurând crearea unei baze solide care sa faciliteze adoptarea unor tehnologii si mecanisme moderne care sa sprijine institutia in proiectarea si implementarea a noi servicii pentru sectorul energetic national in viitorul apropiat, eficientizarea timpului angajatilor, îmbunatatirea experientei operatorilor, se menționează în documentul Autorității.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *