ANRE și Agenția de Reglementare a Energiei din Azerbaidjan vor colabora în baza unui memorandum

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE și Agenția de Reglementare a Energiei din Azerbaidjan vor colabora în baza unui memorandum

Reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și ai Agenției de Reglementare a Energiei din Azerbaidjan (AERA) au discutat despre extinderea colaborării pe termen lung.

În contextul celei de-a VIII-a sesiuni a Comisiei Economice Mixte România-Azerbaidjan, George Niculescu, președintele ANRE a avut o întrevedere cu Rovshan Ismayilov, vicepreședinte al Consiliului de administrație  al Agenției de Reglementare a Energiei din Azerbaidjan – AERA. În cadrul întâlnirii, la care a participat și Valeriu Steriu, membru al Comitetului de Reglementare ANRE, s-a trecut în revistă stadiul actual al relațiilor de cooperare între cele două autorități de reglementare și au fost identificate noi teme de interes reciproc. Totodată, s-a convenit inițierea demersurilor de încheiere a unui Memorandum de Înțelegere pentru extinderea relațiilor de colaborare între cele două autorități pe subiecte ce țin de funcționarea piețelor de energie, cadrul legislativ secundar și preluarea celor mai bune practici de reglementare, potrivit unei informări a ANRE.

”Relația dintre România și Azerbaidjan este bazată pe parteneriatul strategic încheiat acum 15 ani, în cadrul căruia cooperarea în domeniul energiei are un rol central. Pe linia bunei colaborări cu AERA, suntem gata să aprofundăm acest parteneriat și la nivelul autorităților de reglementare în energie”, a precizat președintele ANRE, George NIculescu.

La finalul zilei de astăzi, 2 aprilie, George Niculescu a participat la o întâlnire de lucru cu Parviz Shahbazov, ministrul azer al energiei. Cu această ocazie, președintele ANRE a subliniat importanța menținerii nivelului de cooperare în cadrul proiectului Parteneriatului strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi, încheiat la București în decembrie 2022.

Precizăm că relația de colaborare dintre ANRE și AERA datează încă din 2018, specialiștii români și azeri realizând schimburi de informații și know-how pe teme privind modul de reglementare a unor aspecte legate de piața de energie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *