ANRE simplifică autorizarea pentru contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică în imobile de tip condominium

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE simplifică autorizarea pentru contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică în imobile de tip condominium

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei propune simplificarea procedurii de obținere a autorizațiilor pentru desfășurarea activităților de montare şi/sau exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominium.

Un proiect de Ordin pentru modificarea Ordinului președintelui ANRE nr. 53/2017 privind aprobarea Regulamentului pentru autorizarea persoanelor juridice care desfășoară activități de montare şi exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominium este în faza a doua de consultare publică.

Astfel, vor fi actualizate tipurile de documente ce însoțesc cererile și se aduc clarificări în ce privește informațiile conținute de acestea. Totodată, având în vedere dificultatea solicitanților de a răspunde cererilor ANRE în termenul legal, proiectul ia în considerare și extinderea termenelor în favoarea solicitanților, potrivit notei de fundamentare a proiectului de ordin.

ANRE face precizarea că se menține durata de valabilitate de 5 ani a autorizațiilor pentru desfășurarea activităților de montare şi/sau exploatare a sistemelor de repartizare a costurilor pentru încălzire şi apă caldă de consum în imobile de tip condominium.

Titularii de autorizații vor anexa la Raportul anual de documente care să ateste că au comunicat beneficiarilor de repartitoare de costuri cu care au încheiat contracte, informări cu privire la:

– faptul că până la 1 ianuarie 2027 contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică care nu pot fi citite de la distanță, dar care au fost deja instalate se modernizează,astfel încât să poată fi citite de la distanță sau se înlocuiesc cu dispozitive care pot fi citite de la distanță ;

– expirarea duratei de viață a repartitoarelor, atunci când se impune, și posibilele implicații în exploatarea acestora.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *