ANRE simplifică procedura de autorizare a electricienilor în domeniul instalațiilor electrice

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE simplifică procedura de autorizare a electricienilor în domeniul instalațiilor electrice

Autoritatea Națională de Reglementarea în domeniul Energiei îmbunătățește și simplifică procedura pentru autorizarea electricienilor în domeniul instalațiilor electrice, respectiv a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici de calitate și extrajudiciari în domeniul instalațiilor electrice tehnologice. Un proiect de Ordin ANRE este în consultare publică.

Astfel, calitatea de electrician autorizat în domeniul instalațiilor electrice, de verificator de proiect autorizat sau expert tehnic de calitate și extrajuduciar va fi dovedită printr-o legitimație emisă de autoritatea competentă.

Se elimină depunerea documentelor de obținere a autorizatorilor la registratura ANRE sau prin intermediul serviciilor poștale. ANRE are o platformă informatică menită să gestioneze on-line solicitările persoanelor fizice și juridice astfel că solicitanții de autorizații vor încărca documentele pe portalul Autorității sau în platforma PCUe.

Se modifică și procedura de organizare a examenului pentru autorizarea electricienilor. Practic, examenul va consta într-un interviu.

Ca urmare a evoluției sistemului educațional în sensul descrșterii numărului de licee cu profil în domeniul electric, se propune facilitarea obținerii calității de electrician autorizat, prin completarea listei de calificări profesionale acceptabile cu o nouă calificare, respective CPA 4.1 care este aplicabilă lucrătorilor calificați în domeniul energetic, electrotehnic, electro mecanic sau al instalațiilor electrice pentru construcții, având și diploma de bacalaureat în alt domeniu decât acesta, potrivit proiectului de Ordin ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

8 comentarii la “ANRE simplifică procedura de autorizare a electricienilor în domeniul instalațiilor electrice”

  1. Buna ziua, am incarcat in platforma spv scanul autorizatiei de electrian, la doua saptamani distanta primesc solicitare din partea lor ca nu am am incarcat originalul, mentionez acesta a fost scanat asa cum este el si incaracat!!! Ce e de facut????

  2. Cand pot sa-mi ridic adeverinta prelungire electrician autorizat anre sesiunea primavara 2023

  3. Buna ziua autorizatia de electrician se expira pe data de 05 .05.2023 . cum pot sa o avizez? , am curs efectuat valabil

  4. Buna ziua, este doar o propunere sau a intrat deja in vigoare simplificarea procedurii de obținere a autorizației? Multumesc

  5. Bună ziua, îmi puteți spune despre următoarea sesiune de examen pentru autorizarea executării și proiectării de instalații electrice. Aș fi interesat și de verificator pram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *