ANRE va emite autorizaţii pentru înfiinţarea de noi instalaţii de producere a hidrogenului. Proiect de ordin, în consultare publică

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Info Legislativ, Semnal
Prima Pagina Actual Esential ANRE va emite autorizaţii pentru înfiinţarea de noi instalaţii de producere a hidrogenului. Proiect de ordin, în consultare publică

ANRE va emite autorizaţii pentru înfiinţarea de noi instalaţii de producere a hidrogenului, potrivit unui proiect de ordin privind aprobarea Regulamentului pentru acordarea autorizaţiilor de înfiinţare şi licenţelor în sectorul gazelor natural, aflat în consultare publică.

În acest proiect de ordin ANRE a inclus prevederi referitoare la instalaţiile de producere a hidrogenului.

În vederea acordării licenţei de exploatare comercială a instalaţiilor de producere a hidrogenului, pe lângă o serie de documente obligatorii, solicitantul va trebui să depună mai multe documente specifice.

Persoanele din cadrul echipei manageriale trebuie să dețină o experienţă profesională în activitatea respectivă de minimum 3 ani, precum și calitatea de instalator autorizat ANRE pentru activităţile de proiectare şi/sau de execuţie pentru care sunt responsabili. Solicitantul licenței va depune o fişă ce cuprinde structura personalului pe specialităţi.

Solicitantul, reprezentat de administrator/director general va depune și o declarație scrisă, pe propria răspundere, privind cantităţile de hidrogen estimate a fi produse în anul în care se acordă licenţa exprimate în MWh şi care fac obiectul exploatării comerciale a instalaţiilor de producere a hidrogenului. O altă declaraţie pe propria răspundere vizează cifra de afaceri estimată a fi realizată ca titular de licenţă de exploatare comercială a instalaţiilor de producere a hidrogenului în primul an de activitate.

Totodată, se va depune o copie a regulamentului de organizare şi funcţionare a solicitantului, în format electronic, integral sau în extras, ori după normele proprii de asigurare a mentenanţei din care să rezulte că sunt incluse cel puţin următoarele activităţi: detectări ale pierderilor de hidrogen; sesizări, reclamaţii şi intervenţii; verificări şi revizii ale instalaţiilor de producere a hidrogenului; acces la instalaţiile de producere a hidrogenului; verificarea documentaţiilor şi/sau a proiectelor tehnice, urmărirea lucrărilor, efectuarea recepţiilor şi punerea în funcţiune a lucrărilor;

Este necesară și o copie a procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivul solicitat, în format electronic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “ANRE va emite autorizaţii pentru înfiinţarea de noi instalaţii de producere a hidrogenului. Proiect de ordin, în consultare publică”

  1. Salut acesta masura a ANRE, chiar daca ea nu este pozitionata la primul pas pe fluxul logic al problemelor lansat de Comunicarea Comisiei Europene din 8 iulie. Purtam discutii de peste 6 ani pentru promovarea tehnologiilor de stocare. Pozitionarea TUTUROR tehnologiilor de Stocare pe curba de sarcina este o masura prioritara pentru a intelege importanta fiecareia si a dezvolta investitiile aferente in aceste directii, hidrogenul fiind doar una dintre acestea. In plan international au aparut mai multe metodologii de evaluare a eficientei investitiilor in surse regenerabile, fiecare tara avand specificitatile ei. In oglinda dezvoltarea RES trebuie privita corelat cu tehnologiile de stocare. Decizia G20 privind inlocuirea intregului transport greu de la Hidrocarburi la Hidrogen in urmatorii 25 de ani schimba fundamental toate strategiile si conceptiile din energie care va fi pusa in fata unor cresteri de consum radicale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *