ANRE verifică dacă Transgaz şi Transelectrica şi-au îndeplinit planurile de investiţii

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE verifică dacă Transgaz şi Transelectrica şi-au îndeplinit planurile de investiţii

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) va analiza până la 1 iulie dacă operatorii pieţelor de energie electrică şi gaze, respectiv Transelectrica şi Transgaz, îşi îndeplinesc planurile de investiţii şi indicatorii de performanţă în funcţie de care conducerea societăţilor primeşte salarii şi bonusuri, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele ANRE, la conferința InvesTenergy “Energie pentru viitor. Investește inteligent!”

Dl Havrile Conf InvesTenergy„În fiecare an aceste companii vin la ANRE şi până la data de 1 iulie ale fiecărui an noi verificăm. Vom constata dacă investiţiile s-au realizat în cuantumul aprobat de ANRE, dacă au adus beneficiu pentru consumatorii de gaze şi energie electrică şi vom comunica aceste rezultate”, a explicat șeful ANRE.

„În general ei şi-au îndeplinit planurile de investiţii. Aceste companii sunt obligate să aibă planuri pe 10 ani, care se ajustează anual. Planurile de investiţii sunt foarte mari. De exemplu Transgaz pe următorii 10 ani a prezentat un program de 1,5 miliarde de euro. În momentul de faţă, ei sunt în interiorul unei perioade de reglementare de cinci ani, în care îşi pot îndeplini toate sarcinile de investiţii pe care le-au prezentat”, a mai spus Havrileţ.

Potrivit acestuia, investiţiile în zona de transport nu sunt suportate de consumatorul înainte de punerea lor în funcţiune.  Tarifele de transport al gazelor au o pondere de 10% în preţul final plătit de consumatori.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.