ANRE vrea mai puțină birocrație. Participanții la piața angro de energie scapă de obligația de a transmite documente privind înregistrarea/actualizarea în format fizic

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE vrea mai puțină birocrație. Participanții la piața angro de energie scapă de obligația de a transmite documente privind înregistrarea/actualizarea în format fizic

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei vrea mai puțină birocrație. Participanții la piața energiei nu vor mai fi obligați să transmită o serie de documente în format hârtie.

ANRE a decis să elimine obligativitatea transmiterii documentelor aferente înregistrării/actualizării datelor de înregistrare ale participanţilor la piaţă în format hârtie. De asemenea, vor fi extinse termenele de transmitere a acestor documente. Un  Proiectul de ordin pentru modificarea Ordinului preşedintelui ANRE nr. 1/2015 privind instituirea Registrului național al participanților la piața angro de energie și aprobarea Procedurii de înregistrare a participanților la piața angro de energie este în consultare publică.

Noile decizii vin în întâmpinarea participanţilor la piaţa angro de energie în eforturile acestora de respectare întocmai a obligaţiei de înregistrare şi actualizare a datelor prevăzute la art. 9 alin. (1) şi (5) din Regulamentul (UE) nr. 1227/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind integritatea și transparența pieței angro de energie (REMIT).

În baza Ordinului preşedintelui ANRE nr. 1/2015,  a fost instituit registrul național al participanților la piață prevăzut de articolul 9 din REMIT şi a fost stabilită o procedură de înregistrare a participanţilor la piaţă supuși obligației de raportare a tranzacțiilor cu produse energetice angro.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.