Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European: ”Trebuie să fim atenți la suveranitatea energetică a Europei… să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi”

Publicat pe Categorii Semnal, Stiri externe
Prima Pagina Actual Semnal Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European: ”Trebuie să fim atenți la suveranitatea energetică a Europei… să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi”


”Trebuie să fim atenți  la suveranitatea energetică a Europei. Mă refer la cei care vin nu pentru a face investiții, ci pentru a prelua controlul asupra unor sectoare de mare importanță pentru noi. Mai ales în domeniul energetic este important să nu riscăm să cedăm controlul unora care au alte interese decât noi. Pentru a avea investiții trebuie sa asigurăm un parcurs clar și un cadru de reglementare stabil. Pentru a avea o piață adevărată, trebuie ca sistemele noastre energetice să nu fie izolate, ci să creștem gradul de interconectare”, a declarat Antonio Tajani, Președintele Parlamentului European, la Eurelectric Power Summit 2019, care se desfășoară în aceste zile la Florența.

Pentru a avea investiții trebuie sa asigurăm un parcurs clar și un cadru de reglementare stabil. Pentru a avea o piață adevărată, trebuie ca sistemele noastre energetice să nu fie izolate, ci să creștem gradul de interconectare, a mai spus Starace.

Citește și:


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *