Anunț: Contractele încheiate pe piața reglementată și cele de export se transmit la OPCOM în vederea publicării

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Anunț: Contractele încheiate pe piața reglementată și cele de export se transmit la OPCOM în vederea publicării

Potrivit unui anunț al OPCOM, contractele încheiate pe piața reglementată și contractele de export se vor transmite cu confirmare de recepționare la OPCOM SA prin e-mail la adresa ordin7@opcom.ro, în vederea publicării conform prevederilor Ordinului ANRE nr.7/08.02.2017 a informațiilor aferente.

contract

ANRE a emis recent un ordin prin care contractele încheiate pe piața reglementată și de export devin publice, dar OPCOM va decide ce poate divulga despre tranzacţiile de energie. Ordinul 7/2017  instituie ca obligaţie pentru părţile implicate în contractele încheiate pe piaţa reglementată sau de export să transmită operatorului pieţei de energie electrică (OPCOM) o copie a acestor contracte, în termen de maxim 7 zile de la data încheierii lor, respectiv maxim 7 zile pentru contractele încheiate înainte de intrarea în vigoare a Ordinului. Practic, producătorii, furnizorii și traderii de energie electrică au  obligația de a transmite OPCOM copii după toate contractele, aflate în vigoare, precum și pentru viitoarele contracte.

La rândul său, operatorul pieței de energie publică informațiile referitoare la preţurile şi cantităţile stabilite în urma tranzacţiilor efectuate pe toate pieţele centralizate de energie electrică, inclusiv contractele de pe piaţa reglementată sau de export, cu o condiție: OPCOM trebuie să respecte condițiile prevăzute la art. 43 (2) din Legea 123/2012 potrivit cărora nu îi este permisă divulgarea informaţiilor legate de tranzacţiile de energie electrică pe care le deţine, obţinute pe parcursul activităţii sale, altfel decât în condiţiile legii, se precizează într-un comunicat al ANRE.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *