Anunț Euro Insol:  CET GOVORA este pe profit

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Anunț Euro Insol:  CET GOVORA este pe profit

Euro Insol anunță că, la doar 4 luni de la preluarea mandatului de administrator judiciar, a reușit să profitabilizeze Complexul Energetic Govora din Râmnicu-Valcea.

La 9 mai 2016, Tribunalul Valcea a deschis procedura insolvenței CET Govora ca urmare a deprecierii indicatorilor financiari-contabili: pierderi de 335 milioane lei, datorii de 438 milioane lei, capitaluri proprii negative de 96 milioane lei, disponibil bancar de doar 170 mii lei, iar fondul lunar de salarii depașea 10 milioane lei.

borza

„Ca efect al măsurilor implementate de administratorul judiciar, constând în principal în: denunțarea și renegocierea a peste 100 contracte care au generat venituri suplimentare de peste 38 miloane lei, în special din creșterea prețurilor utilităților energetice furnizate către Oltchim și Uzinele Sodice Govora, reduceri de peste 13 milioane lei din renegocierea prețurilor de achiziție la materiale, echipamente, furnituri, servicii, reducerea cu 12 milioane lei a fondului de salarii (consecința disponibilizării a 282 angajați), redefinirea și optimizarea fluxurilor și proceselor de productie, CET Govora a reușit după 5 ani să reintre pe profit. Astfel, de la 2 milioane lei profit înregistrat pe septembrie, urcă la 3.4 milioane lei la octombrie și 3.6 milioane lei în noiembrie. Și disponibilul bancar a crescut de la 170 mii lei la 9 mai la 43 milioane lei la 30 noiembrie 2016. De la deschiderea insolvenței și până în prezent s-au achitat peste 180 milioane lei datorii comerciale și fiscale curente, creînd, astfel, premise favorabile pentru implementarea cu succes a unui plan de reorganizare”, a declarat av.dr.Remus Borza, coordonatorul Euro Insol.

”Dintre cele 7 termocentrale pe cărbune funcționale azi în România, doar CET Govora înregistrează profit. Pierderile cumulate ale CE Hunedoara și CE Oltenia depășesc 2 miliarde lei”, se subliniază în comunicatul Euro Ibsol.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *