Anunț la bursă: Patronii ruși de la Vimetco  N.V. scot la vânzare acţiuni ale Alro Slatina

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Anunț la bursă: Patronii ruși de la Vimetco  N.V. scot la vânzare acţiuni ale Alro Slatina

Alro a anunțat, printr-un comunicat transmis BVB, că acționarul său majoritar, Vimetco N.V. și Conef S.A. intenționează să lanseze o ofertă publică de vânzare pentru acțiunile companiei.

Grupul împreună cu filialele sale reprezintă unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa după capacitatea de producție, cu operațiuni în toate segmentele semnificative ale producției de aluminiu.Este format din divizii upstream și downstream, de la activități care includ exploatarea și rafinarea materiilor prime, până la producția și vânzarea de produse din aluminiu primar și procesat (care cuprind produse laminate plate („PLP-uri”) și produse extrudate). Vânzările și EBITDA  ale Grupului, în 2017, au fost de 2,7 miliarde RON (aproximativ 679 milioane USD) și respectiv 566 milioane RON (aproximativ 140 milioane USD).

Marian Năstase, Președintele Alro, a comentat: „Aceasta este o veste foarte bună pentru Alro. Alro a devenit un jucător cheie pe piața globală a aluminiului, cu un istoric puternic, cu scală și prezență internațională. Avem o echipă puternică de management, care lucrează împreună de mulți ani, cu o strategie clară de a continua să crească prezența Alro în rândul clienților importanți din întreaga Uniune Europeana și dincolo de aceasta, și cu o experiență dovedită de creștere a companiei și de a obține performanțe financiare.”

Gheorghe Dobra, Director General al Alro, a adăugat: “Modelul nostru integrat pe verticală, care presupune să avem control asupra fiecărei etape a producției noastre, este un atu puternic al Alro. Am implementat activ o strategie pentru a crește accesul nostru la industrii sofisticate, care solicită aluminiu procesat care să respecte standarde tehnice foarte specializate. Suntem mândri că producători precum Airbus apeleaza la Alro pentru produse din aluminiu care sunt de cea mai înaltă calitate.”

Vimetco N.V. deține, în prezent, 84,2% din acțiunile Alro. Acționarii intenționează să ofere acțiuni Alro către investitorii instituționali și investitorii de retail din România, și investitorilor eligibili din afara României.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *