Anunț oficial de la ANRE: De la 1 februarie, furnizorii de energie vor calcula tarifele fără taxa radio-TV. Scad facturile din martie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Anunț oficial de la ANRE: De la 1 februarie, furnizorii de energie vor calcula tarifele fără taxa radio-TV. Scad facturile din martie

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a anunțat oficial că, începând cu 1 februarie 2017, furnizorii de energie electrică vor calcula tarifele fără taxa radio – TV, care nu va mai apărea în facturile consumatorilor finali – persoane fizice și firme.

facturi e.on

În conformitate cu prevederile Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 15 din 6 ianuarie 2017, taxa radio-TV a fost eliminată.

Persoanele fizice au fost obligate să achite, lunar, o taxă radio-TV, care era inclusă în abonamentul la energie electrică, de 6,5 lei (4 lei pentru TVR, 2,5 lei pentru Societatea Naţională de Radiodifuziune), iar firmele plăteau 30 de lei pe lună. Eliminarea taxei radio-TV va conduce la o scădere a facturilor de energie din luna martie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *