Apare Asociația HENRO. După Nuclearelectrica, și Hidroelectrica vrea să fie membru fondator

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Apare Asociația HENRO. După Nuclearelectrica, și Hidroelectrica vrea să fie membru fondator

Producătorii de energie electrică au decis să își facă Asociație – APEE HENRO. După Nuclearelectrica, și Hidroelectrica cere aprobarea acționarilor să fie membru fondator al asociației.

Directoratul companiei solicită aprobarea acționarilor, în ședința AGEA convocată pentru data de 14 aprilie, pentru constituirea de către SPEEH Hidroelectrica, în calitate de membru fondator, a Asociației Producătorilor de Energie Electrică HENRO. Totodată, este  necesar acordul acționarilor pentru aprobarea Statutului și Actului Constitutiv ale Asociației. Acţionarii Hidroelectrica sunt statul român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (80%) şi Fondul Proprietatea (20%).

Citește și: https://www.investenergy.ro/producatorii-de-energie-electrica-isi-fac-asociatie-apee-henro-nuclearelectrica-vrea-sa-fie-membru-fondator/

APEE HENRO reprezintă un proiect al producătorilor de energie electrică din România care va avea ca scop principal susținerea unei poziții comune a membrilor în ceea ce privește politicile energetice, promovarea dezvoltării pieței locale, stimularea investițiilor, a competiției și transparenței, transpunerea legislației europene în contextul local, precum și susținerea companiilor membre în implementarea celor mai recente standarde de responsabilitate sociala, management, etica și conduit în afaceri. APEE HENRO își propune de asemenea să acționeze ca un punct de referință pentru informarea corectă a consumatorilor cu privire la drepturile acestora, opțiunile disponibile în ceea ce privește livrarea de energie electrică, comunicarea cu partenerii sociali pe diferite probleme. APEE HENRO se va constitui ca organizație interprofesională non-profit, în conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 26/2000.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *