ARBA semnalează acțiuni de o gravitate extremă la Electrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica ARBA semnalează acțiuni de o gravitate extremă la Electrica

Asociația Română pentru Bună Administrare – ARBA a luat act cu îngrijorare de două acțiuni pe care le consideră de o gravitate extremă, respectiv: imixtiunea politică în conducerea unei companii listate facută într-o manieră  ilegală și lipsa de profesionalism a echipei de conducere a unei companii listate dual, BVB și Londra, care dă curs imixtiunilor politice sacrificând etica, integritatea și principiile bunei guvernanțe corporative și compromițând imaginea companiilor listate în fața investitorilor. Se face referire la modul în care Ministerul Energiei își  impune candidații în Consiliul de Administrație fără să respecte procedeurile într-o companie listată și cum au decis administratorii Electrica să accepte candidații ALDE ai ministerului considerând că s-a întârziat rezonabil cu depunerea propunerilor. Nu au fost însă binevoitori și cu alți candidați întârziați!

Citește și articolul publicat de InvesTenergy pe această temă: Se fac jocurile, tot politice, pentru șefia Electrica. Ministerul Energiei își impune candidații în Consiliul de Administrație fără să respecte procedeurile într-o companie listată

În cadrul legislației corporative în vigoare nu există termenul de „întârziere rezonabilă”. În conditiile în care un Consiliu de Administratie aproba o ilegalitate, este automat demis, iar juriștii care susțin o astfel de ilegalitate nu ar trebui să profeseze într-un mediu de afaceri profesional corporativ, transparent și integru, se sesisează într-un comunicat al ARBA.

Asociația consideră că, prin nominalizarile făcute, Ministerul Energiei arată încă o dată desconsiderarea candidaților din mediul profesional independent. “Prin aceste decizii, Ministerul arată că nu își dorește candidați independenți, profesioniști cu înalte standarde etice, ci promovează numai membri de partid indiferent de capacitatea lor porfesională, viziune, pregătire și experiență relevantă. Mai bine compromitem companiile și ideea de bună guvernanță decât sa numim persoane care nu au calitatea de membru de partid, acesta este mesajul care transpare din deciziile Ministerului”, se menționează în același comunicat.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.