Asigurări de la miniștrii Turcan și Popescu: Consumatorul vulnerabil va fi subvenționat…cât mai curând

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Asigurări de la miniștrii Turcan și Popescu: Consumatorul vulnerabil va fi subvenționat…cât mai curând

”Vom finaliza actul normativ privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie pentru a proteja oamenii afectați de creșterile de prețuri, dar și pentru a transpune directiva europeană care vizează exact sprijinirea categoriilor cel mai afectate. Partenerii sociali par să își fi dat acordul pe o formulă la care au contribuit și pe care urmează să o prezint colegilor de cabinet”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, după întâlnirea cu reprezentanții confederațiilor patronale și sindicale.

Potrivit unui comunicat la ministerului, în ceea ce privește protecția consumatorului vulnerabil din sistemul energetic în scopul prevenirii şi combaterii sărăciei, proiectul de act normativ discutat și agreat cu confederațiile sindicale și patronale propune următoarele măsuri de protecție socială:

  • ajutorul pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece
  • suplimentul pentru energie
  • interzicerea deconectării de la sursele de energie.

Proiectul de lege care defineşte consumatorul vulnerabil din energie va fi aprobat cât mai curând, iar oamenii care au cu adevărat nevoie vor fi subvenţionaţi, a declarat, la rândul său, ministrul Energiei Virgil Popescu, la Digi 24.

„Consumatorul vulnerabil trebuia definit mai din timp şi azi am avut o discuţie cu doamna ministru Turcan (ministrul Muncii, Raluca Turcan n.r.), iar mâine o să îmi trimită proiectul de lege. Eu cred că în urma discuţiilor o să fie curând aprobat. (…) Nu l-am văzut încă, s-au ocupat colegii mei secretarii de stat, cu cei de la Muncă, cu cei de la ANRE, ei s-au ocupat în Comitetul interguvernamental, nu-l cunosc exact, dar este pe acelaşi principiu: consumatorul vulnerabil va fi subvenţionat, oamenii vor plăti mai puţin, aceia care cu adevărat au nevoie de subvenţie”, a precizat Virgil Popescu, invitat la Digi 24.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *