Asociația Energia Inteligentă a relansat campania „Preț corect la gaze și energie”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Asociația Energia Inteligentă a relansat campania „Preț corect la gaze și energie”

Asociația Energia Inteligentă a relansat campania „Preț corect la gaze și energie” prin care își propune să aducă informații concrete și accesibile tuturor consumatorilor casnici de gaze naturale și energie electrică.

Piața de energie electrică va fi complet liberalizată începând cu 1 ianuarie 2021, când fiecare client casnic va trebui să își aleagă un furnizor în funcție de nevoile sale specifice și de ofertele concurențiale puse la dispoziție de către aceștia. Ziua de 31 decembrie 2020 este ultima în care mai exista prețuri reglementate pentru clienții casnici, așadar, fiecare consumator casnic trebuie să se preocupe de încheierea unui nou contract, mai avantajos pentru tipul său de consum, după ce s-a informat temeinic în prealabil.

Deși piața gazelor naturale a fost liberalizată la 1 iulie 2020, procesul este cu mult departe de a fi încheiat. Peste 3 milioane de clienți casnici nu au un contract semnat ulterior datei liberalizării pieței de gaze. Reprezentanții AEI precizează că este foarte important să avem în vedere că procesul post-liberalizare, în care s-a „tolerat” ca furnizorii să livreze gaze consumatorilor casnici și după data de 1 iulie 2020, se va încheia la data de 1 iulie 2021, când toți consumatorii trebuie să încheie un contract de furnizare gaze naturale. În lipsa încheierii unui contract de furnizare gaze până la această dată, consumatorii riscă să li se impună tacit oferta stabilită unilateral de furnizorul actual. Singura modalitate de a preîntâmpina această situație este comunicarea de către clientul casnic furnizorului sau actual, până la data de 30 iunie 2021 a refuzului de semnare a contractului sau o solicitare de modificare/completare a condițiilor/clauzelor contractuale prezente.

Așadar, se impune necesitatea unor campanii puternice de informare a tuturor consumatorilor de gaze naturale și energie electrică, care au ca scop conștientizarea de către consumatori a importanței încheierii unui nou contract de furnizare atât a gazelor naturale cât și a energiei electrice.

Citiți mai multe pe https://asociatiaenergiainteligenta.ro/?p=3948&lang=ro


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *