Asociația Energia Inteligentă lansează Academia Consumatorilor. Cursuri gratuite pentru consumatorii de energie și gaze naturale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Asociația Energia Inteligentă lansează Academia Consumatorilor. Cursuri gratuite pentru consumatorii de energie și gaze naturale

Asociația Energia Inteligentă lansează Academia Consumatorilor, sub forma unor cursuri gratuite la care se pot înscrie consumatori de energie electrică sau gaze naturale. Aceștia vor fi pregătiți să înțeleagă cererea de energie, să aleagă oferta cea mai bună, să beneficieze de Prețuri Corecte la Gaze și Energie, să obțină clauze contractuale care să îi avantajeze.

Academia Consumatorilor intenționează să organizeze cursuri față în față, online, televizate, radiodifuzate, în presa scrisă și online.

Ne adresăm tuturor furnizorilor de gaze naturale și energie electrică, precum și reprezentanților mass media, pentru a se alătura demersului nostru și a susține acest proiect, astfel încât consumatorii români de energie și gaze, să dobândească cunoștințele necesare acționării lor într-o piață liberă, susțin reprezentanții AEI. De asemenea, Academia Consumatorilor poate să organizeze cursuri și pentru personalul companiilor energetice care interacționează direct sau indirect cu consumatorii cu scopul de a pune consumatorul în prim plan în toate acțiunile lor.

AEI a acționat în această perioadă susținând că ”Piața liberalizată a gazelor naturale și energiei electrice fără consumatori informați, încurajați să intervină, susținuți să negocieze, capabili să analizeze diverse oferte, determinați să acționeze responsabil, prudent și fără a se lăsa constrânși, nu va fi decât o altă dezamăgire pentru poporul român”.

În contextul lipsei cunoștințelor aferente funcționării pieței de gaze naturale și a celei de energie electrică din România, dar mai ales în lipsa unor campanii de diseminare și educare a consumatorilor despre cum să acționeze în piețele libere pentru a putea beneficia de avantajele acestora, dar mai ales pentru a evita multiplele capcane care se găsesc în această piața liberă, Asociația Energia Inteligentă a derulat o serie de acțiuni de informare a consumatorilor.

În perioada 2015 – 2019, reprezentanții asociației au organizat, în 22 de localități din România, campanii ”Preț Corect la Gaze”, cu participarea a peste 1200 de persoane cărora le-au fost prezentate aspectele practice care stau la baza întocmirii unui contract de cumpărare gaze și care sunt elementele de care trebuie să se ferească. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, în 2020 campania de informare s-a derulat în spațiul online și a cuprins materiale de informare a consumatorilor cu privire la interpretarea facturilor, la ofertele diferiților furnizori sau folosirea corectă a comparatorului de oferte pus la dispoziția tuturor celor interesați pe site-ul ANRE.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *