Austeritate sporită la OMV din cauza scăderii prețului petrolului

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Austeritate sporită la OMV din cauza scăderii prețului petrolului
  • Rainer Seele: Discuțiile dintre OMV și Gazprom cu privire la un posibil schimb de active sunt deocamdată într-un stadiu ‘embrionar’

Un nou program de reducere a costurilor în cadrul OMV va fi prezentat în data de 18 februarie. În condițiile în care prețul petrolului este de 30 dolari per baril, grupul austriac OMV este nevoit să adopte măsuri suplimentare de reducere a costurilor la actualul program de austeritate. Directorul general al grupului energetic austriac OMV, Rainer Seele, a avertizat că actualul program de austeritate nu este suficient la un preț al petrolului de 30 de dolari per baril, informează APA.

omv

‘Am început anul 2014 cu un program de austeritate semnificativ denumit ‘Fit for Fifty’. Însă acesta nu este suficient în condițiile în care prețul petrolului este de 30 de dolari per baril’, a declarat șeful OMV într-un interviu pentru mai multe publicații din Austria, scrie Agerpres în ediția online.

Întrebat dacă noul program de reducere a costurilor va include și restructurări de personal, Rainer Seele a evitat să dea un răspuns concret.’Consiliul de Administrație nu se concentrează pe reduceri de personal. Dar la un preț al petrolului de 30 de dolari per baril acest lucru nu poate fi exclus’, a spus Seele, citat de Agerpres.

Potrivit directorului general de la OMV, costurile de producție ale grupului austriac pe segmentul upstream sunt cu peste 10% mai mari decât cele ale concurenților. De aceea, Seele vrea să promoveze o creștere mai puternică în regiunile cu costuri de producție reduse. ‘Acestea sunt Orientul Mijlociu cu Abu Dhabi și Iran, precum și Rusia. În aceste regiuni putem face afaceri solide chiar și dacă prețul petrolului scade la 15-20 de dolari’, a declarat Rainer Seele.

El a apreciat că deținerea unei participații la zăcământul de gaze naturale Urengoy din Siberia este ‘o oportunitate’ pentru că va permite grupului austriac să-și formeze rezerve semnificative. Cu toate acestea, Rainer Seele a subliniat că discuțiile dintre OMV și Gazprom cu privire la un posibil schimb de active sunt deocamdată într-un stadiu ‘embrionar’. OMV și Gazprom au convenit în luna septembrie un posibil schimb de acțiuni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *