Autoritățile locale vor primi fonduri de la Guvern pentru a asigura cetățenilor apă caldă și căldură

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Autoritățile locale vor primi fonduri de la Guvern pentru a asigura cetățenilor apă caldă și căldură

Ca soluție imediată, pentru a sprijini autoritățile locale, la nivelul Guvernului va fi inițiat un proiect de Hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităților administrativ-teritoriale, pentru plata restanțelor la energia termică, s-a stabilit astăzi la Palatul Victoia. De această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din București, Constanța, precum și din alte localități care se confruntă cu disfuncționalități în livrarea energiei termice.

La solicitarea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, reprezentanții Guvernului au analizat împreună cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, situația alimentării cu energie termică a celor două municipii și impactul prețului gigacaloriei asupra populației.

Șeful Guvernului a cerut miniștrilor Finanțelor, Adrian Câciu, Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila și Energiei, Virgil-Daniel Popescu  să găsească urgent soluții pentru ca cetățenii să beneficieze de apă caldă și căldură și să fie redus impactul pe care scumpirea gigacaloriei îl are asupra facturilor plătite de populație.

Pentru eficientizarea sistemelor de termoficare, în cadrul întâlnirii de la Palatul Victoria s-a discutat despre modalitățile prin care producția și distribuția energiei termice în sistem centralizat vor putea fi preluate în coordonare unitară, în subordinea primăriilor, potrivit unui comunicat al Executivului.  Totodată, s-a discutat despre soluții viabile de modernizare și eficientizare a sistemelor de termoficare, prin creșterea accesului primăriilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *