Avarie la Porțile de Fier I: Centrala a fost inundată! InvesTenergy prezintă dovezile. Se cere intervenția ministrului Energiei

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Avarie la Porțile de Fier I: Centrala a fost inundată! InvesTenergy prezintă dovezile. Se cere intervenția ministrului Energiei

O avarie, cu inundarea centralei, a avut loc la CHE Porțile de Fier I, la HA4, în seara zile de 30 noiembrie. Informația  a fost confirmată de surse locale apropiate companiei și de sindicaliștii de la Hidroserv, care cer ministrului Energiei să-și trimită Corpul de control la Hidroelectrica și Hidroserv.

InvesTenergy vă prezintă fotografii care surprind avaria de la CHE Porțile de Fier I.

centrala

centrala 2

centrala 3

Porţile de Fier I a fost inundată şi doar norocul, modul în care a fost realizată centrala şi intervenţia foarte rapidă a salariaţilor au făcut ca efectele avariei să fie minore, informează liderul sindical Cristinel Popescu. El pune avariile pe seama reducerii majore a lucrărilor de reparaţii şi întreţinere dispuse de fostul administratol judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

„La mai puţin de 1 an de la avaria de la hidroagregatul nr.3 (HA 3), produsă în 29.12.2015, o a doua avarie de proporţii s-a produs în data de 30.11.2016, în jurul orelor 23.00. Evident şi această avarie este trecută sub tăcere. De data aceasta CHE Porţile de Fier I a fost inundată. Din cauza unei defecţiuni la hidroagregatul 4 (HA 4) s-a produs inundarea centralei. Şi de această data norocul şi modul în care a fost realizată centrala au făcut ca efectele avariei să fie relativ minore. Ca element pozitiv, dacă putem spune asta, inundarea s-a produs dinspre aval şi nu dinspre amonte, iar intervenţia salariaţilor din exploatare şi Hidroserv a fost foarte rapidă. Cu toate acestea apa a ajuns până la cota 27, punând în pericol instalaţiile centralei”, se explică într-un comunicat publicat de presa locală.

Conducerea Hidroelectrica nu a reacționat încă după evenimentul produs în data de 30 noiembrie la CHE Porțile de Fier I!


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

2 comentarii la “Avarie la Porțile de Fier I: Centrala a fost inundată! InvesTenergy prezintă dovezile. Se cere intervenția ministrului Energiei”

  1. „Specialistii” selectati pe criterii asa zis profesionale au reusit in ultimii ani sa „faciliteze” aparitia celor mai grave avarii din istoria SEN. Cazul avariei din Rusia de acum niste ani unde o hidrocentrala a fost complect distrusa a avut cauza stabilitat de Comisia Guvernamentala de ancheta managementul defectuos al mentenantei. Nu s-a invatat nimic din acel eveniment. In ordinea gravitatii nu mai urmeaza decat o avarie de sistem (blackout).
    Se pare ca procurorii sunt mult prea ocupati cu agenda politica si nu au nici o preocupare pentru aceste evenimente deosebit de grave.

  2. Daca sunt numiti de guvern directori si ministri pe criterii politice si nu pe competente,asta se intampla . SEN este format din : Transelectrica ,prod – hidro ,nuclear,ceo, etc .Acest SEN, politicienii nu realizeaza cat este de vital pentru tara. Trebuie sa inteleaga ca politicul nu trebuie sa se amestece in problemele tehnice ale SEN ,deoarece sunt probleme foarte complexe iar ei sunt depasiti de importanta si complexitatea acestora. Directorii si ministrii se pun din sistem ,din productie ,nu dinafara .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.