Avarie la Stația Domnești! Mai multe sectoare din București fără curent electric. Transelectrica vine cu explicații. Se investighează

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Avarie la Stația Domnești! Mai multe sectoare din București fără curent electric. Transelectrica vine cu explicații. Se investighează

Avarie majoră astăzi, 7 august, în București. Locuitorii din mai multe sectoare din București au rămas fără curent electric pentru câteva ore, fiind întreruptă și alimentarea cu apă caldă.

Au fost afectate Gara de Nord, Guvernul României, Piața Victoriei, Drumul Taberei, Apusului, Iuliu Maniu, Chiajna.

„Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a stațiilor adiacente, care alimentează zona de vest și centrală a municipiului București și zone limitrofe din județele Ilfov și Giurgiu”, au transmis reprezentanții E-Distribuție Muntenia, citați de Mediafax.

Transelectrica a comunicat:

“Astãzi, 7 august 2020, la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București.

Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactã a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul.

Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.

Menționãm faptul cã Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși cã prin investiția realizatã riscul producerii unor astfel de incidente va scãdea semnificativ.

Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”.       


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Avarie la Stația Domnești! Mai multe sectoare din București fără curent electric. Transelectrica vine cu explicații. Se investighează”

  1. Nu cred ca e avarie propriu-zisa, e incident.
    In Romania se pastreaza inca vechea clasificare oarecum abrupta a evenimentelor. La Turceni daca pica o moara sau o pompa ajora trebuia sa fac fisa de “Avarie” pentru Directia Tehnica din MEE chiar daca era vorba de o declansare normala prin protectie sau interblocaj. Aici probabil au incercat o comutare sub tensiune care in mod normal ar fi trebuit sa reuseasca si a lucrat o protectie nereglata bine … treaba destul de frecventa in commissioning (PIF).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *