Avarie în Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Timișoara

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Avarie în Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Timișoara

Transelectrica anunță că luni, 14 mai 2018, la ora 14.51, a avut loc o avarie în Stația Electrică de Transformare 220/110 kV Timișoara, ca urmare a deteriorării unui echipament în timpul manevrelor de efectuare a unor activități de mentenanță, determinând un consum întrerupt de aproximativ 90 MW.

Realimentarea tuturor consumatorilor s-a realizat în condiții de siguranță într-un interval de timp cuprins între 15 și 49 de minute. Incidentul a afectat alimentarea cu energie electrică a municipiului Timișoara (cartierele din zonele de est și de sud-est), consumatori industriali din municipiul Timișoara, orașul Buziaș și localități din zona de sud-vest a județului Timiș, se precizează în comunicatul companiei.

Specialiștii Transelectrica analizează în acest moment cauzele care au condus la deteriorarea echipamentului.

Stația electrică de Transformare Timișoara este una neretehnologizată, fiind pusă în funcțiune în anul 1970, echipamentele fiind uzate fizic și moral. Retehnologizarea Stației Timișoara este inclusă în planul de investiții al Transelectrica, urmând ca la finalul anului 2018 să fie semnat contractul de execuție a lucrărilor, cu începere din anul 2019. Menționăm că până la data finalizării lucrărilor de retehnologizare, Transelectrica asigură și va asigura în permanență mentenanța echipamentelor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *