Mueller, Lukoil: „Nu avem de gând să plecăm din România. Vom continua să lucrăm acolo”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Mueller, Lukoil: „Nu avem de gând să plecăm din România. Vom continua să lucrăm acolo”

Grupul petrolier rus Lukoil nu are planuri referitoare la o retragere din România sau la modificarea structurii manageriale la rafinăria Petrotel, a declarat marţi vicepreşedintele pentru rafinare de la Lukoil, Thomas Mueller, la o conferinţă de presă, transmite agenţia rusă Itar TASS.

‘Nu avem de gând să plecăm din România. Vom continua să lucrăm acolo’, a spus Thomas Mueller, recunoscând că Lukoil a primit o ofertă pentru cumpărarea rafinăriei Petrotel, dar că nu are de gând să o vândă, scrie Agerpres.

Vicepreşedintele Lukoil a subliniat că grupul petrolier este gata să ajungă la un compromis cu România cu privire la situaţia de la rafinăria Petrotel.

‘Vrem să facem tot ce este posibil astfel încât situaţia să se rezolve. Ar putea fi vorba de o neînţelegere, astfel încât suntem gata de dialog’, a spus Thomas Mueller.

Săptămâna trecută, Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au extins cercetările faţă de SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti şi directorul acesteia, Bogdanov Andrey Iurevici, şi sub aspectul infracţiunii de folosire cu rea credinţă a creditului societăţii şi o nouă faptă de spălare de bani care ar fi dus la decapitalizarea societăţii, prejudiciul estimat fiind de aproape 1,2 miliarde euro şi peste 1,5 miliarde dolari.

În replică, Lukoil a respins acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală faţă de Petrotel-Lukoil şi angajaţii săi, făcute de Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *