Badea: Nu mai vrem o canibalizare pe sursele de energie!

Publicat pe Categorii Energie, Esential
Prima Pagina Actual Esential Badea: Nu mai vrem o canibalizare pe sursele de energie!

Canibalizare este cuvântul de ordine folosit des, în ultima perioadă, de reprezentanții companiilor energetice, precum și ai ministerului de resort când vorbesc despre situația din sectorul energetic. Nu mai vrem o canibalizare pe sursele de energie, a declarat Bogdan Badea, Secretar de stat în Ministerul Energiei. Organizarea proastă a sistemului energetic din țara noastră, în care producătorii se canibalizează între ei, uneori prin mijloace „neortodoxe” pentru a câștiga cotă de piață, reprezintă o problemă majoră în domeniu, a afirmat și Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, la o conferință organizată de Bursa. Atrăgând atenția asupra dezvoltării iraționale a energiei din surse regenerabile, Ciurel insistă asupra necesității integrării energiei din surse regenerabile într-un mod în care să nu lezeze interesele sistemului energetic.

La Ministerul Energiei se lucrează la un mecansim corect pentru toate resursele energetice. „Căutăm o formulă astfel încât schema pe regenerabile să fie funcțională, dar să ne asigurăm și de continuitatea activității producătorilor clasici.Se impune o revizuire/regândire a cadrului legislativ în privinţa energiei regenerabile şi a eficienţei energetice, pentru ca distorsiunile care afectează astăzi piaţa să poată fi corectate”, a afirmat secretarul de stat Badea, la o conferință organizată de Bursa.

În replică, deputatul Rodin Traicu, membru în Comisia de Industrii și Servicii din Camera Deputaților, a declarat că „legea primară în domeniul energiei este foarte bună și că, de fapt, există un feed-back târziu la schema de sprijin pentru regenerabile”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *