Banca Transilvania nu mai este cea mai atractivă companie pentru investitorii de retail de la BVB. Transgaz a părăsit Top 10, a pierdut 20 de poziții

Publicat pe Categorii Actual, Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Banca Transilvania nu mai este cea mai atractivă companie pentru investitorii de retail de la BVB. Transgaz a părăsit Top 10, a pierdut 20 de poziții
  • Pentru prima data din luna septembrie, Banca Transilvania nu mai este cea mai atractiva companie pentru investitorii de retail de la BVB. Agroland Business Systems, societate care s-a listat la inceputul lunii martie, intra direct in Top 5, bucurandu-se de atentia a mai mult de jumatate dintre investitori.

Clasamentul a fost realizat in luna mai 2021 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul I si cum investim, care va avea loc pe data de 18 mai 2021.

Dupa rezultatele excelente publicate in ultimele trimestre si oferirea unui dividend exceptional din profitul obtinut din vazarea diviziei Steel, Teraplast S.A., cel mai mare producator roman de materiale de constructii, urca 7 pozitii si ajunge pe primul loc al clasamentului  BVBescu Retail Pulse Chart. Societatea din Bistrita-Nasaud a atras atentia a 7 din 10 investitori. 

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, coboara pe locul 3, reusind sa atraga atentia asupra a 58% dintre investitori. Aceasta confirma trendul in scadere al interesului investitorilor de retail pentru societatile din zona financiara. BRD, cealalta banca mare listata la BVB, coboara 4 pozitii pana pe locul 16, in timp ce Patria Bank iese din Top 40. Dintre cele 5 SIF-uri, doar SIF Banat Crisana se mai afla intre primele 40 de pozitii, in timp ce Fondul Proprietatea stationeaza pe locul 15.

In schimb, dupa listarile reusite de la inceputul anului, companiile din piata AeRO se afla in luminile reflectoarelor. AeRO este sectorul cel mai bine reprezentat in Top 10, cu 3 companii: Agroland Business Systems, Norofert S.A. si iHunt Technologies Import-Export S.A. Alte 4 companii listate de curand pe piata AeRO reusesc sa patrunda in clasamentul  BVBescu Retail Pulse Chart – Holde Agri Invest (locul 17), Firebyte Games (locul 25), Star Residence Invest (locul 30) si Raiko Transilvania (locul 34). Importriva curentului, Safetech Innovations coboara 8 pozitii pana pe locul 11, dupa ce la editia trecuta debutase direct in Top 3!

Pe fondul controverselor legate de respingerea auditului financiar, producatorul de seminte ecologice Norfert S.A., urca 14 locuri pe radarul investitorilor de retail si patrunde in Top 5, fiind si cea mai importanta urcare a editiei. Alaturi de Norofert S.A., in Top 10 intra si Purcari Wineries, (locul 6) si Medlife S.A. (locul 9).

De partea cealalta, Transgaz S.A. are cea mai mare pierdere de viteza, coborand 20 de pozitii pana pe locul 27, parasind Top 10.

Aflata pe locul 2 la ultima editie, Bittnet Systems S.A. coboara 8 locuri pana pe 10, pe fondul rezultatelor financiare care nu au reusit sa capteze interesul investitorilor.

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor de retail fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiii pe Trimestrul I 2021 vor fi discutate in cadrul primei editiei din luna mai a evenimentului online The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim, din data de 18 mai 2021.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant Network S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila si Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *