Bilanț RADET după 6 luni de insolvență

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Bilanț RADET după 6 luni de insolvență

Diminuarea pierderilor de energie termică şi a avariilor, refacerea structurii organizatorice pentru eficientizarea activităţii, studiul de fezabilitate pentru proiecte europene, investiţii pentru modernizarea unui număr de 17 centrale termice şi planificarea a peste 100 de lucrări la reţeaua de termoficare sunt câteva din rezultatele înregistrate de RADET, la şase luni de la intrarea în insolvenţă.

În primele două luni ale anului 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, RADET a înregistrat o scădere a pierderilor de energie termică cu 2,73 procente, de la 25,48% la 22,75%, se precizează într-un comunicat transmis de regie.

Asigurarea unui regim de funcţionare cu temperaturi constante ale agentului termic, în condiţii de temperaturi exterioare scăzute, a dus la scăderea numărului de avarii pe reţeaua termică primară şi la asigurarea unui serviciu de calitate pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti. În sezonul de încălzire 2016 – 2017, numărul avariilor la reţeaua primară a scăzut cu 23 faţă de perioada similară a sezonului de încălzire 2015 – 2016, fapt reflectat şi de scăderea cu 35 de procente a numărului sesizărilor primite de la cetăţeni privind calitatea serviciului.

În urma analizei proceselor şi a procedurilor interne, regia a elaborat, în această perioadă, o nouă structură organizatorică pentru eficientizarea activităţii. A fost finalizată negocierea contractului colectiv de muncă cu sindicatul şi refacerea regulamentului de organizare şi funcţionare a instituţiei şi au fost implementate o serie de măsuri care au avut ca scop principal optimizarea costurilor şi a activităţii. În această perioadă s-au realizat documentele strategice necesare dezvoltării proiectelor de infrastructură tehnică. Sunt în curs de finalizare studiul de fezabilitate, fiind deja terminată partea tehnică a acestuia, analiza cost – beneficiu, analiza de impact asupra mediului pentru proiecte de reabilitarea a aproximativ 500 de kilometri din reţeaua primară.

În ceea ce priveşte situaţia investiţiilor, RADET îşi propune pentru anul 2017, cel mai amplu program de investiţii din ultimii 27 de ani. Deblocarea conturilor, efect imediat al stării de insolvenţă, a creat oportunitatea dezvoltării unui plan de investiţii, care are ca obiective principale modernizarea unui număr de 17 centrale termice, finalizarea dispeceratului SCADA pentru monitorizarea parametrilor sistemului de termoficare şi controlul acestora de la distanţă, în timp real, precum şi realizarea unui număr de peste 100 de lucrări la reţeaua de termoficare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.