Black Sea Oil&Gas vrea să înceapă producţia de gaze în zona economică a României la Marea Neagră în prima jumătate a anului 2021

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Black Sea Oil&Gas vrea să înceapă producţia de gaze în zona economică a României la Marea Neagră în prima jumătate a anului 2021

Black Sea Oil&Gas (BSOG) vrea să înceapă producţia de gaze în zona economică a României la Marea Neagră în prima jumătate a anului 2021, a anunțat Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, printr-o postare pe pagina sa de facebook, după întâlnirea dintre Secretarul de stat Niculae Havrileţ și CEO-ul companiei, Mark Beacom, care a avut loc luni, 3 februarie.

„Black Sea Oil & Gaz este titulara Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), primul proiect nou de infrastructură şi de producţie de gaze naturale din offshore-ul românesc al Mării Negre desfăşurat în ultimii 30 de ani în România. Data estimată a finalizării lucrărilor şi a începerii producţiei de gaze naturale este prima jumătate a anului 2021”, comunică Ministerul.

Proiectul  constă în săparea a cinci sonde de producţie (una pe zăcământul Doina şi patru pe zăcământul Ana) şi realizarea unui ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina.  Capacitatea de producţie estimată va fi de un miliard de metri cubi de gaze pe an, echivalentul a 8% – 10% din consumul de gaze al României.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.