Blocaj pe eficiență energetică de la începutul anului. Asaltată de solicitări, ANRE trimite managerii și auditorii energetici la MEEMA. Anunț privind corespondența și obligațiile de raportare

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Blocaj pe eficiență energetică de la începutul anului. Asaltată de solicitări, ANRE trimite managerii și auditorii energetici la MEEMA. Anunț privind corespondența și obligațiile de raportare

De la începutul anului, eficiența energetică s-a mutat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.  Atribuțiile ANRE privind eficiența energetică au fost preluate de către MEEMA, o Direcție Generală subordonată Secretarului de Stat Niculae Havrileț a fost creată pentru a gestiona acest domeniu.

Desființarea Departamentului pentru Eficiență Energetică din cadrul ANRE a declanșat un blocaj în domeniul eficienței energetice, spun surse din piața energiei. Până reușește ministerul să pună în funcțiune direcția dedicată, ANRE este  în continuare bombardată cu solicitări sau clarificări legate de eficiența energetică. Managerii și auditorii energetici care apelează ANRE pentru atestări și autorizări sunt îndrumați către MEEMA.

ANRE a publicat un  Anunț privind adresele de corespondență destinate solicitărilor aferente domeniului eficienței energetice, puse la dispoziție de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Se  reamintește faptul că ANRE nu mai are ca atribuții atestarea managerilor energetici și autorizarea auditorilor energetici, iar solicitările referitoare la obținerea atestatelor de manageri energetici, a autorizațiilor de auditori energetici persoane fizice și juridice, a autorizațiilor de societate prestatoare de servicii energetice și respectiv prelungirea acestor documente, precum și orice alte solicitări sau clarificări legate de aceste aspecte, vor fi adresate MEEMA.

În anunț se precizează totodată că, în vederea respectării obligaţiilor de raportare la termenele prevăzute în cadrul Legii nr. 121/2014 privind eficiența energetică, cu modificările şi completările ulterioare, este necesară transmiterea în atenţia MEEMA a următoarelor documente, şi anume:

  • Declarațiile de consum total anual de energie și chestionarele de analiză energetică a consumatorilor de energie;
  • Programele de îmbunătățire a eficienței energetice întocmite de operatorii economici care consumă anual o cantitate de energie de peste 1.000 tep/an;
  • Programele de îmbunătățire a eficienței energetice întocmite de autoritățile administrației publice locale din localitățile cu o populație mai mare de 5.000 de locuitori.

Adresele de corespondență puse la dispoziție de reprezentanții Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri sunt:

  • Adresa e-mail – secretariatdee@energie.gov.ro
  • Adresa poștală – Splaiul Independenței nr. 202E, sector 6, București, cod postal 060023

Citește și:


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *