Borza anunță că Hidroelectrica a câștigat și ultimul proces cu Energy Holding

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Borza anunță că Hidroelectrica a câștigat și ultimul proces cu Energy Holding

Tribunalul București a dat câștig de cauză Euro Insol și Hidroelectrica în cererea formulată de Energy Holding, prin care acest trader solicita despăgubiri de la producătorul de energie pentru denunțarea contractului de vânzare energie de către administratorul judiciar, potrivit unui comunicat transmis de EuroInsol în numele Hidroelectrica.

procese

„Prin sentința civilă pronunțată miercuri, 12.10.2016, de Tribunalul București în dosarul 22062/3/2013 instanța a respins acțiunea în despăgubiri introdusă de Energy Holding și a obligat-o și la plata cheltuielilor de judecată către Hidroelectrica în suma de 168.952,24 lei onorarii avocațiale și de expert. Energy Holding este traderul care ceruse cele mai mari despăgubiri pentru denunțare, respectiv suma de 1,1 miliarde lei (250 milioane Euro)”, se menționează în comunicat.

Conform Euro Insol, derularea contractului încheiat cu Energy Holding a însemnat pentru Hidroelectrica o pierdere de peste 1,441 miliarde lei, doar pentru perioada 2006 — 31 mai 2012.

‘Chiar dacă Hidroelectrica a ieșit din insolvență la 21 iunie 2016, procesele cu băieții deștepți au continuat. Tribunalul București a soluționat ultima acțiune din cele 75 de contestații și cereri formulate de traderii de energie în toamna anului 2012, după denunțarea de către Euro Insol a contractelor de furnizare energie electrică și refuzul de a recunoaște și plăți daune cerute de băieții deștepți și care se ridicau la peste 600 milioane euro. În octombrie și noiembrie Curtea de Apel București urmează să soluționeze mai multe recursuri ale traderilor după ce au pierdut în fond la Tribunal. După ce au pierdut în fața instanțelor de drept comun din Romania, băieții deștepți au deschis mai multe litigii arbitrale împotriva Hidroelectrica la Geneva, Paris și Washington, cu termene de soluționare octombrie — decembrie 2016. Asta arată miza extraordinară a acestor contracte pentru traderii de energie. Din derularea acestor contracte Hidroelectrica a pierdut în perioada 2006 — 2012 peste un miliard de euro și urma să piardă încă pe atât până în 2018 — 2019 când urmau să expire aceste contracte’, a declarat Remus Borza, coordonatorul Euro Insol.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.