BRM lansează contractele forward pe gaze naturale cu contraparte centrală

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic BRM lansează contractele forward pe gaze naturale cu contraparte centrală

Bursa Română de Mărfuri anunță că este gata să lanseze contractele forward pe gaze naturale cu garantare prin servicii de contraparte centrală.

„BRM şi Keler CCP au finalizat cu succes integrarea şi testarea sistemului IT necesar tranzacţionării acestor produse, astfel încât procesul de admitere a participanţilor pe această piaţă poate fi demarat”, se menţionează în comunicatul transmis de BRM.

Potrivit sursei citate, noile servicii de compensare prin intermediul contrapărţii centrale vor furniza în premieră pentru România siguranţă şi eficienţă pentru participanţi, eliminând riscul de contraparte şi pe cel de piaţă. Lansarea noii pieţe a gazelor naturale BRM cu soluţia de clearing oferită de Keler CCP va stimula dezvoltarea unei pieţe româneşti competitive, transparente şi fiabile, care funcţionează pe bază nediscriminatorie şi care va stimula comercializarea pe termen lung a gazelor naturale în întreaga regiune, se precizează în comunicat.

„Scopul nostru strategic este de a face piaţa noastră mai atractivă prin crearea unui sistem de tranzacţionare securizat şi standardizat, care este acum mult mai accesibil. În timpul perioadei de testare, am monitorizat nevoile clienţilor noştri şi cererea pieţei, ameliorând continuu cu Keler CCP soluţia oferită. Noul sistem va permite BRM să creeze un mediu de piaţă modern, sigur şi orientat către standardele din Europa”, a declarat Gabriel Purice, preşedinte director general al BRM.

În perioada septembrie – octombrie va fi finalizată procedura de admitere a participanţilor pe noul sistem, astfel încât operaţiunile de tranzacţionare a contractelor forward pe gaze naturale cu contraparte centrală să poată demara începând cu luna noiembrie, comunică reprezentanții BRM.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *