BRM: Prețuri mai mici la gaze. Tendința conduce spre o evoluție corectă a pieței

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic BRM: Prețuri mai mici la gaze. Tendința conduce spre o evoluție corectă a pieței

Vremea favorabilă și optimismul legat de previziunile de liberalizare a pieței au condus în mod evident la o îmbunătățire a prețurilor pe toate piețele, tendința conducând spre o evoluție corectă a pieței, similară cu cea a perioadei 2017-2018, susțin reprezentanții Bursei Române de Mărfuri într-un comunicat..

Potrivit datelor BRM, în prima jumătate a lunii decembrie a anului 2019 pe platforma SPOT (produse pe termen scurt), operată/administrată de BRM, prețul mediu ponderat a fost de 64,43 lei/MWh, mult sub cel înregistrat în luna octombrie (91,46 lei/MWh) și în luna noiembrie (71,29 lei/MWh), continuând astfel trendul descendent din ultima perioadă.

Totodată, pe piața SPOT, în data de 17.12.2019, s-a înregistrat cel mai mic preț al gazelor naturale, respectiv 46 lei/MWh, mult sub cel reglementat. În perioada imediat următoare ofertele de vânzare-cumpărare s-au situat între 49 și 52 de lei/MWh, se precizează în comunicat.

Reprezentanții BRN semnalează și faptul că în urma ofertelor de vânzare pentru următorul an, în cadrul platformei Gas Forward, se constată o atitudine rezervată a participanților, în ceea ce privește tranzacționarea, datorată unei volatilități ridicate a pieței, determinată de efectele O.U.G. 114/2018.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *