Burduja: Plafonarea rămâne  o opțiune și după martie 2025. Scopul este să scădem și mai mult facturile pentru români, mai ales la gaze naturale

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori
Prima Pagina Actual Flux energetic Burduja: Plafonarea rămâne  o opțiune și după martie 2025. Scopul este să scădem și mai mult facturile pentru români, mai ales la gaze naturale

Ministerul Energiei, alături de ANRE și toți cei implicați, are în plan optimizarea schemei de compensare-plafonare. Scopul este să scădem și mai mult facturile pentru români, mai ales la gaze naturale, unde prețurile de pe piață sunt în scădere, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

România a avut ieri, 15 februarie, al doilea cel mai scăzut preț la energie electrică din UE.

“Cu cât vom accelera investițiile și vom crește oferta, cu atât mai mult vom reduce prețurile.La nivelurile plafonate, românii plătesc al patrulea cel mai ieftin gaz din UE. La energie electrică suntem pe locul 16. Chiar dacă există 5 milioane de gospodarii cu facturi plafonate de 35-45 de lei pe lună, în medie, sunt încă români oameni afectați de scumpiri și care nu și-ar permite facturile din prezent, fără plafonare. De aceea, plafonarea rămâne o opțiune și după martie 2025. Guvernul îi va proteja în continuare, iar pe termen mediu și lung soluțiile sunt investițiile și dezvoltarea pentru locuri de muncă mai bune și venituri mai mari”, a completat ministrul Energiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Burduja: Plafonarea rămâne  o opțiune și după martie 2025. Scopul este să scădem și mai mult facturile pentru români, mai ales la gaze naturale”

  1. Eu, nu as mai transmite informația aceasta : „5 milioane de gospodarii cu facturi plafonate de 35-45 de lei pe lună” pentru ca este o rușine naționala. Poate, cine a facut aceasta statistica a considerat si CASELE DE VACANTA nelocuite? Daca nu, cifrele acestea statistic scot in evidenta sărăcia energetica din romania coroborat cu preturi aberante la electricitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *