BVBescu Retail Pulse Chart: Societatiile din domeniul energetic pierd focusul investitorilor de retail

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic BVBescu Retail Pulse Chart: Societatiile din domeniul energetic pierd focusul investitorilor de retail

Societatiile din domeniul energetic par sa piarda, deocamdata, focusul investitorilor de retail. Doar 2 companii se mai afla, in acest moment, in Top 10, alte 2 ramanand in Top 20, dar aproape toate aflandu-se pe un trend de scadere,

Transelectrica inregistreaza cea mai mare coborare din luna august, respectiv 18 pozitii, ajungand pe locul 38 si iesind, astfel, din Top 20 al interesului investitorilor fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti, realizat de BVBescu Retail Pulse Chart.

Teraplast S.A. ramane si in Trimestrul II compania care a atras interesul celor mai multi investitorii individuali de la Bursa de Valori Bucuresti. Societatea, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, a confirmat trendul pozitiv si a publicat rezultate financiare peste asteptari si in Trimestrul II reusind, pentru a doua oara la rand, sa ramana pe primul loc al clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart. Societatea din Bistrita-Nasaud a fost singura care a atras atentia a mai mult de 6 din 10 investitori.

Clasamentul a fost realizat in luna august 2021 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe Trimestrul II si cum investim”, care va avea loc pe data de 1 septembrie 2021.

Pe locul al doilea in preferintele investitorilor individuali de la BVB se situeaza Norofert S.A., companie care confirma cresterea din mai, cand a ajuns in Top 5. In luna august, Norofert S.A. urca alte 3 pozitii in BVBescu Retail Pulse Chart, ocupand locul secund. Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, completeaza podiumul, stationand pe locul 3. Daca in luna mai, la ultima editie a clasametului, ocupau locurile 6, respectiv 9, Purcari Wineries PLC. si Medlife S.A. intra acum pentru prima data in Top 5.

Cu o urcare de 5 locuri, de pe 26 pe pozitia 21, societatea clujeana Life is Hard are cea mai mare ascensiune in clasamentul din luna august si se afla la doar un pas de Top 20. 7 societati nou listate inntra in Top 40 al interesului investitorilor fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti

Din cele 10 societati care au listat in ultimele 3 luni actiuni la Bursa de Valori Bucuresti, 7 reusesc sa patrunda in luna august in Top 40, confirmand interesul crescut al investitorilor individuali pentru companiile nou venite in Piata de Capital romaneasca. One United Properties S.A. este cea mai bine clasata dintre nou-venite, ocupand locul 13. Tot in Top 20 intra si Simtel Team si Arctic Stream, pe locurile 17, respectiv 19. Transport Trade Services intra in clasament pe locul 22, Agroserv Mariuta (Laptaria cu Caimac) ocupa locul 26, pe locul 32 gasim Agroland Agribusiness, iar pe locul 39 este Vifrana S.A.

Surpriza neplacuta a acestei editii este adusa de Transelectrica S.A., companie care inregistreaza cea mai mare coborare din luna august, respectiv 18 pozitii, ajungand pe locul 38 si iesind, astfel, din Top 20.

Biofarm S.A., Antibiotice Iasi, Impact Contractor & Developer S.A., Raiko Transilvania, AAGES S.A., Erste Bank si SIF Banat Crisana S.A. parasesc primele 40 de pozitii. De remarcat si faptul ca, pentru prima data, nici unul dintre cele 5 SIF-uri nu se mai afla in Top 40.

Schimbare de generatii: Piata AeRO, focusul investitorilor individuali

In schimb, Piata AeRO se afla intr-un moment de crestere in ceea ce priveste interesul investitorilor individuali – 8 dintre primele 20 companii din Top facand parte din acest segment. Totodata, 6 din 7 societati din Servicii si IT se regasesc, in acest moment, in Top 20.

De altfel, mai mult de jumatate dintre companiile din Top 40 sunt, in acest moment, societati listate in ultimii ani. Practic, are loc o schimbare a generatiilor, companii precum Transgaz S.A., Transelectrica S.A., Turbomecanica S.A., Conpet S.A., Antibiotice Iasi S.A., Biofarm S.A., Erste Bank sau cele 5 SIF-uri, care pana acum cativa ani se aflau in focusul investitorilor de retail, pierzand mare parte din atentie.

Sunt insa si societati nou listate care inca nu au reusit sa atraga foarte mult atentia investitorilor. Bonas Import Export, Air Claim sau Visuan Fan (Allview) nu reusesc sa patrunda, in luna august, in Top 40. BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiii pe Trimestrul II 2021 vor fi subiectul principal de discutie in cadrul editiei din data de 1 septembrie 2021 a evenimentului online „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim”.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant Network S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila si Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *