- Costul total pentru menţinerea sistemului în condiţiile actuale este de 90 de milioane de euro, din care Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat doar suma de 9 milioane euro, atrage atenția RADET
RADET a băgat cele 6 sectoare ale Capitalei în reparație și revizie. În total, sunt 127 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică, pe care angajaţii RADET le desfăşoară în perioada martie – octombrie 2016. Se efectuează lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică, lucrări de întreţinere, revizie anuală planificată a instalaţiilor şi echipamentelor aferente punctelor termice, modulelor termice şi centralelor termice, precum şi cele privind integritatea sigiliilor şi a buclelor de contorizare. Cantitatea de apă de adaos utilizată în sistem a scăzut după prima lună de lucrări de la 1.300 tone/oră la 1.000 tone/oră, se menționează într-un comunicat transmis de RADET.
„Reparaţiile sunt vitale pentru funcţionarea sistemului de termoficare, având în vedere vechimea acestuia şi sunt de importanţă maximă pentru viitorul sezon de furnizare a căldurii, respectiv 2016 – 2017. RADET îşi propune să înlocuiască aproximativ 24.000 de metri liniari de conductă reţea primară, pentru a avea asigurate în sezonul 2016-2017 cel puţin condiţiile de calitate ale serviciului oferit în cursul sezonului trecut. Urmărim ca până la sfârşitul perioadei de revizii şi reparaţii, pierderile în sistem să fie reduse cu 50 de procente”, a declarat Valentin Viţalariu, Director General al RADET.
Potrivit comunicatului, costul total pentru menţinerea sistemului în condiţiile actuale este de 90 de milioane de euro, din care până în acest moment, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat doar suma de 9 milioane. Valoarea lucrărilor finalizate până în acest moment este de aproximativ 140.000 de euro.
Cele 127 de lucrări de reparaţii la conductele aferente reţelei primare de alimentare cu energie termică, pe care angajaţii RADET le desfăşoară în perioada martie – octombrie 2016 sunt repartizate astfel: 15 lucrări pe raza Sectorului 1, 16 lucrări în sectoarele 2 şi 5, alte 32 de lucrări în Sectorul 3, 25 de lucrări în Sectorul 4 şi 23 de lucrări în Sectorul 6.
„Spre exemplu, în luna mai se vor afla în derulare 22 de lucrări în toate sectoarele Capitalei. Vrem să îmbunătăţim confortul locuitorilor Municipiului Bucureşti. Am programat lucrările astfel încât impactul asupra consumatorului final să fie minim, între 800 şi 1.000 de angajaţi RADET fiind mobilizaţi în această perioadă pentru a asigura eficienţa acestor intervenţii. Exista riscul de a nu putea continua aceste lucrări din cauza popririi instituite de către ELCEN pe conturile RADET. Acest lucru înseamnă întoarcerea la vechiul cerc vicios, respectiv in timpul verii să nu putem efectua lucrările de reparaţii, iar în timpul iernii clienţii RADET să nu poate beneficia de serviciile oferite la parametrii contractuali, culminând cu oprirea furnizării serviciului de furnizare a energiei termice”, a continuat Directorul General RADET.
Vor fi efectuate şi lucrările de întreţinere, revizie şi reparaţie ale instalaţiilor şi echipamentele aflate în punctele şi centralele termice.
Bucureștenii şi clienţii RADET vor putea identifica rapid informaţiile de care sunt interesaţi, prin accesarea paginii de web. Actuala formă a site-ului optimizează relaţia cu clienţii prin oferirea de informaţii grupate pe categorii de interes: Opriri programate, Avarii …. etc -, prin oferirea posibilităţii de a semnala posibilele fraude ale administratorilor de bloc şi informarea clienţilor asupra avantajelor sistemului centralizat de încalzire versus cel al centralelor de apartament.