Cartel, sancționat de Consiliul Concurenței. Amenzi de 3,7 milioane euro pentru TINMAR și alți doi distribuitori de carburanți

Publicat pe Categorii Petrol si gaze
Prima Pagina Petrol si gaze Cartel, sancționat de Consiliul Concurenței. Amenzi de 3,7 milioane euro pentru TINMAR și alți doi distribuitori de carburanți

Consiliul Concurentei a demarat anul 2016 în forță, anunțând amenzi record. După ce a sancționat Hidroelectrica și pe traderii de energie, președintele instituției, Bogdan Chirițoiu, a comunicat că au fost amendate trei companii pentru înțelegeri anticoncurențiale pe piața angro de carburanți cu 16.907.202 lei (aproximativ 3,7 milioane euro). Cele trei firme sancționate sunt Tinmar, Planoil și Planoil Industries, toate trei din București.

consiliulconcur

Amenzile primite: SC TINMAR IND SA București:  15.282.489 lei; SC PLANOIL SRL București: 1.317.780 lei și SC PLANOIL INDUSTRIES SRL București: 306.933 lei.

Consiliul Concurenței a  constatat că cele trei companii au participat  la o înțelegere anticoncurenșială, respectiv fixarea prețurilor, discounturilor și adaosurilor comerciale, împărțirea clienților și a surselor de aprovizionare în activitatea de distribuție angro de benzină și motorină pe piața românească.

Companiile sancționate au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială, benefiicind astfel  de o reducere a amenzii de 20%.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *