Cât costă gazele naturale pentru clienții persoane juridice în 2020? Vezi prețurile oferite de CEZ Vânzare

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Consumatori, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Cât costă gazele naturale pentru clienții persoane juridice în 2020? Vezi prețurile oferite de CEZ Vânzare

Cu scopul unei corecte informări a clienților, CEZ Vânzare prezintă detalii referitoare la oferta tip de furnizare a gazelor naturale pentru clienții rezidențiali care fac parte din categoriile C1- C5. Aceasta este exprimată clar, prin intermediul site-ului, pentru că este important ca toți clientii să înțeleagă în ce categorie se încadrează, spun reprezentanții companiei.

Cât costă 1 mc de gaz pentru clienții persoane juridice?

CEZ Vânzare răspunde:

(NOTĂ: Preturile prezentate în acest articol sunt valabile la data publicării acestuia – 23.06.2020)

Categoria de clienti non-casnici C1 au un consum anual de gaze naturale exprimat in MWh mai mic de 280, in timp ce categoria de clienti C2 are un consum care se incadreaza intre valorile 280 si 2800 MWH. In continuare, cei care sunt incadrati in categoria C3 au un consum anual incadrat intre 2800 si 28000 MWh, iar categoria C5 este destinata clientilor cu un consum anual mai mare de 280000 MWh. Clientii care beneficiaza de tarif de distributie de proximitate sunt incadrati in categoria C6, iar cei care beneficiaza de tarif de distributie de tranzit, in categoria C7.

Toti operatorii de distributie au un pret standard al gazului de 120 lei pe MWh si un tarif standard al transportului de 11,50 lei. Pretul final cu tarifele reglementate incluse difera de la operator de distributie la altul. Spre exemplu, pentru un client incadrat in categoria C1, pretul cel mai mic poate fi obtinut de la operatorul de distributie Premier Energy SRL din Zimnicea, la valoarea de 131,6 lei/ MWh, in timp ce pretul cel mai mare exprimat apartine operatorului Romgaz SA, cu pretul de 184,37 lei/ MWh.

In alta ordine de idei, pentru un client incadrat in categoria C2, cel mai mic pret exprimat este de 131,59lei/MWh oferit de operatorul de distributie Premier Energy SRL din Zimnicea , iar cel mai mare pret este exprimat de OLIGOPOL S.R.L , cu o valoare de 177.15 lei/ MWh. Clientii incadrati in categoria C3 beneficiaza de cel mai mic pret oferit de distribuitorul Codrun Gaz S.A., cu valoarea 149,96 lei MWh, in timp ce pretul cel mai mare este al companiei Romgaz S.A, de 181.50 lei/ MWh.

Nu in ultimul rand, clientii C4 beneficiaza de preturi incepand de la 144.31 lei/MWh oferit de compania Nord Gaz SRL, pana la 163,83 lei/ MWh oferit de compania Megaconstruct SA. Clientii C5 se bucura de doua oferte, din partea distribuitorilor Delgaz Grid S.A si Distrigaz SUD Retele SRL, cu valori de 154,38, respectiv 146,24 lei/MWh.

Clientii conectati direct in sistemul national de transport (SNT) au un pret cu tarif de transport inclus de 131,50 lei, fie ca au un consum anual mai mic sau mai mare de 28000 MWh. Este important de mentionat faptul ca pretul final include, pe langa pretul gazelor naturale si tariful de transport, tarifele reglementate de ANRE pentru serviciul de distributie, TVA si acciza.

Lansare CEZ Gaz Optim Plus – cel mai avantajos preț destinat consumului residențial

Din dorinta de a oferi clientilor solutii eficiente, compania CEZ Vanzare pune la dispozitie servicii care includ toti pasii care trebuie parcursi pana la implementarea proiectelor energetice complexe in sectorul privat, solutii care fac referire la sistemul de racire, incalzire sau alimentare cu energie, se precizează într-un comunicat al CEZ Vânzare.

De la 1 iulie, odata cu liberalizarea pietei de gaze natural CEZ Vanzare lanseaza pe piata cel mai avantajos pret destinat consumului residential, prin produsul CEZ Gaz Optim Plus.

Astfel pretul gazelor naturale este de 77 lei /MWh si vine insotit de un abonament de 0.4 lei/zi, facturabil doar 6 luni pe an.

Pretul de furnizare a gazelor naturale este valabil pe o perioada de 3 luni de la data incheierii contractului, cu posibilitatea de modificare ulterioara in functie de evolutia pietei. Se ofera un termen de 15 zile calendaristice pentru plata, de la data emiterii facturii, cu posibilitatea de a opta fie pentru factura electronica, fie pentru cea printata.

Oferta este disponibilă în județele Argeș, Dolj,Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman, Vâlcea, București, Ilfov și în localitățile Timișoara și Iași.

Clienții pot avea un cont online My CEZ, unde vor gasi toate informatiile necesare despre contractul de energie electrica si de gaze naturale. Factura electronica sau E-factura aduce numeroase avantaje, fiind disponibila pe e-mail inca de la data emiterii. In plus, se asigura acces la toate facturile emise in ultimele 12 luni, in orice moment al zilei, in contul online de client.

CEZ Vânzare furnizeaza energie electrica si gaze naturale, deopotriva, prin pachete dedicate sau mixte. Totodata, ofera asistenta specializata si acces rapid la alte informatii utile fara a intra in legatura cu un operator, prin intermediul IVR dynamic.

Contractul de gaze se încheie în mod simplu și nu are clauze ascunse

Valabilitatea contractului este de 12 luni cu posibilitate de prelungire cu acordul partilor. Este de mentionat faptul ca pretul va fi modificat in mod corespunzator cu valoarea ajustarilor introduse de ANRE, daca situatia o impune si apar modificari ale tarifelor reglementate ce influenteaza formarea pretului.

Mai mult decat atat, furnizorul de gaze naturale poate solicita constituirea unei garantii de buna executie a Contractului in functie de riscul de contrapartida, garantie ce va fi mentinuta pe toata durata derularii contractului.

Schimbarea furnizorului de gaze naturale se realizeaza in maxim 21 de zile de la primirea notificarii, conform legii energiei electrice şi a gazelor natural nr. 123/2012.

Nu in ultimul rand, pentru a incheia contractul de furnizare gaze naturale este nevoie de urmatoarele documente:

Pentru persoane fizice:

Copie C.I.;

Declarație pe propria răspundere privind utilizarea gazelor naturale numai pentru desfășurarea activităților casnice;

Copie a actului de proprietate sau a altui document care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului care face obiectul locului de consum. Pentru protecţia consumatorului, se pot decupa părţi nerelevante pentru serviciul de furnizare;

Acordul de acces (dacă este disponibil);

Acordul scris al proprietarului de drept pentru încheierea contractului de furnizare, dacă această menţiune nu se regăseşte înscrisă în actul de deţinere a spaţiului, în cazul în care solicitantul persoană fizică/ juridică ce are calitatea de chiriaş/ concesionar sau altă calitate similară şi care atestă un drept de folosinţă temporară a locului de consum printr-un act încheiat cu proprietarul.

Pentru persoane juridice:

Copie CI administrator și CUI firmă;

Cont bancar de virament şi denumirea băncii prin care consumatorul derulează plăţile;

Actul de proprietate sau alt document care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului care face obiectul locului de consum;

Acordul de acces;

Acordul scris al proprietarului de drept pentru încheierea contractului de furnizare, dacă această menţiune nu se regăseşte înscrisă în actul de deţinere a spaţiului, în cazul în care solicitantul persoană fizică/juridică care are calitatea de chiriaş/concesionar sau altă calitate similară şi care atestă un drept de folosinţă temporară a locului de consum printr-un act încheiat cu proprietarul;

Necesarul de consum aferent perioadei de livrare, defalcat pe luni;

Documentele se depun în copie, semnate şi ştampilate, conform cu originalul.

Va fi necesara prezentarea acordului scris al proprietarului de drept pentru a incheia contractul de furnizare, dar si necesarul de consum aferent defalcat pe luni. Toate documentele se depun in copie, semnate si stampilate conform originalului.

Numarul de clienti creste semnificativ de la o luna la alta la CEZ Vanzare. Portofoliul companiei detine peste 1.3 milioane de clienti, fapt ce ofera CEZ Vanzare un rol important in categoria furnizorilor din Sud-Vestul Romaniei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.