CE Hunedoara: Ajutorul de salvare va fi de restructurare

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica CE Hunedoara: Ajutorul de salvare va fi de restructurare

În acest context, în cursul săptămânii viitoare (26-30 octombrie a.c.), Ministerul Energiei va transmite, săptămâna viitoare, Comisiei Europene o notificare prin intermediul căreia ajutorul de salvare pentru Complexul Energetic Hunedoara urmează a fi transformat într-un ajutor de restructurare. Acesta va putea fi folosit la conversia datoriilor și finanțarea măsurilor din planul de restructurare a companiei, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Energiei.

Complex-Energetic-Hunedoara

Reprezentanți ai Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, ai Consiliului Concurenței și respectiv delegați ai Complexului Energetic Hunedoara, asistați de reprezentanți ISPE au avut vineri, 23 octombrie a.c., la Bruxelles, o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Comisiei Europene- Direcția Generală Concurență.

În cadrul acestei întâlniri, Consiliul Concurenței din România a prezentat reprezentanților Comisiei Europene- Direcția Generală Concurență planul de restructurare a Complexului Energetic Hunedoara, propus de consultantul ISPE. S-a convenit și că măsurile propuse prin planul de restructurare vor trebui cofinanțate din resurse proprii ale CE Hunedoara în mod egal cu valoarea ajutorului de restructurare acordat, având în vedere directivele și politicile europene în materie de concurență, se menționează în comunicat.

Totodată, potrivit planului de restructurare, vor exista reduceri progresive ale costurilor, măsură corelată și cu prezentarea de garanții în ceea ce privește viabilitatea și rentabilitatea activității pe o perioadă de 3 ani. Obiectivul primordial al acestui plan de restructurare vizează o reorganizare structurală și implicit creșterea eficienței economice în toate sectoarele de activitate ale Complexului Energetic Hunedoara.

”În primul rând, discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții Comisiei Europene fac parte dintr-o serie de întâlniri pe care le-am convenit cu aceștia și în cadrul cărora vom vorbi în detaliu planul de restructurare a Complexului Energetic Hunedoara. Dezbaterile pe care le-am avut în cadrul întâlnirii de lucru de la finalul acestei săptămâni au fost unele constructive și în urma acestora am identificat modalitățile pentru continuarea activității la Complexul Energetic Hunedoara. Prin acest plan de restructurare propus de consultantul ISPE cred că vom asigura condițiile optime pentru creșterea eficienței economice a CE Hunedoara”, a precizat Bogdan Badea, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *