Reorganizarea CE Hunedoara intră în linie dreaptă. Apare CE Valea Jiului. Termocentrala Mintia trece la Consiliul Județean Hunedoara sau la Primăria Deva

Publicat pe Categorii Business, Esential, Minerit, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Reorganizarea CE Hunedoara intră în linie dreaptă. Apare CE Valea Jiului. Termocentrala Mintia trece la Consiliul Județean Hunedoara sau la Primăria Deva

În sfârșit, toți factorii implicați – autorități, conducere companie, sindicate – au căzut de acord și au stabilit ce trebuie făcut la Complexul Energetic Huedoara. Termocentrala Mintia urmează să fie preluată de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara sau Primăria Deva. Conducerea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) și-a dat acordul în acest sens, CJ și Primăria exprimându-și intenția de a prelua în administrare termocentrala de la Mintia-Deva.

”În contextul discuţiilor din spaţiul public referitoare la interesul manifestat atât de către Consiliul Judeţean Hunedoara cât şi de Primăria Deva pentru preluarea în administrare a Termocentralei Deva – Mintia, conducerea societăţii Complexul Energetic Hunedoara, în insolvenţă, asigură toţi factorii interesaţi că va sprijini orice demers al autorităţilor publice în acest sens, interesul comun fiind asigurarea continuităţii în producerea de energie electrică şi implicit în asigurarea energiei termice pentru populaţie”, precizează CE Hunedoara într-un comunicat.

Conform planului de reorganizare a CEH, până în vara acestui an se va înființa Complexul Energetic Valea Jiului – format din Termocentrala Paroşeni şi patru exploatări miniere, respectiv Lonea şi Lupeni (vor beneficia de ajutor de stat) şi Livezeni şi Vulcan (fără ajutor de stat), împreună cu Sucursala Prestserv Petroșani.

Conducerea Complexului Energetic Hunedoara și liderii sindicatului reprezentativ ”Muntele” s-au întâlnit miercuri, 29 ianuarie 2020, cu prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă. Reprezentanţii minerilor mi-au solicitat sprijin pentru rezolvarea mai multor situaţii, cea mai importantă fiind legată de urgentarea procedurii de reorganizare a CEH”, a declarat prefectul Potecă, citat de presa locală.

CEH este în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei.

Corpul de control al ministrului Energiei este la CE Hunedoara de la începutul anului. Se verifică contractele, achiziţiile şi rezultatele economice ale societăţii. De la 1 ianuarie, Furnizorul de Ultimă Instanţă obligat Enel Energie a preluat locurile de consum aparţinând Societății Complexul Energetic Hunedoara ca urmare a expirării duratei de valabilitate a contractelor de furnizare încheiate pe piața concurențială.

Citiți mai multe pe https://www.investenergy.ro/enel-energie-nu-scapa-de-ce-hunedoara-va-continua-sa-livreze-energie-in-calitate-de-fui-obligat-nu-de-furnizor-concurential/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *