Ce mai spune ministrul Virgil Popescu despre Centrala de la Iernut: Sperăm să fie gata, printr-o modificare legislativă, anul acesta… Vom finaliza proiectul în 2022. Vechea conducere a Romgaz nu a urmărit investiţiile, pentru că dacă le urmărea, nu se ajungea aici

Publicat pe Categorii Business, Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Ce mai spune ministrul Virgil Popescu despre Centrala de la Iernut: Sperăm să fie gata, printr-o modificare legislativă, anul acesta… Vom finaliza proiectul în 2022. Vechea conducere a Romgaz nu a urmărit investiţiile, pentru că dacă le urmărea, nu se ajungea aici

Este clar, am spus-o şi o voi susţine întotdeauna, atât timp cât nu vom face investiţii noi şi nu vom pune în funcţiune noi capacităţi de producţie, vom avea probleme în sistemul energetic naţional

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre investițiile în sectorul energetic

Vom finaliza Centrala de la Iernut în 2022, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu, după ședința de Guvern.

Întrebat de ziariști când va fi operațională Centrala de la Iernut şi dacă se consideră vinovat de faptul că centrala nu este deja funcțională din 2020, aşa cum a promis, ministrul Popescu a precizat: “Centrala de la Iernut, sperăm să fie gata, printr-o modificare legislative, anul acesta. În 2020, am prelungit contractul care expirase exact când am depus jurământul ca ministru, atunci expira contractul de asociere. L-am mai prelungit un an de zile, le-am, dat răgaz asocierii să termine, dar, culmea tupeului, la sfârşitul anului a cerut 60 de milioane de euro în plus ca să finalizeze proiectul. În momentul acela am spus, gata, ajunge. Deci nu merge să-ţi baţi joc de o investiţie pe care Romgaz a plătit-o, şi-a ţinut plăţile la termen, nu are întârzieri de plată, dar, din păcate, vechea conducere a Romgaz nu a urmărit investiţiile, pentru că dacă urmărea investiţiile, nu se ajungea aici”.

Întrebat dacă consideră că nu e nici un fel de culpă din partea sa că a fost ratat acest obiectiv, ministrul Energiei a insistat: “Și v-am spus şi care au fost motivele, pentru că la sfârșitul anului 2020 sau înainte de sfârșit, au solicitat suplimentarea cu 60 de milioane de euro, deci o nesimțire, ca să-i spunem pe drept, în condițiile în care ajutorul de stat este de 50 de milioane de euro prin Planul Național de Investiții”.

“Vom finaliza proiectul în 2022. Ca să știți, ca măsură, a fost demis și directorul Romgaz pentru că nu a urmărit această investiție”, a completat Virgil Popescu.

Referindu-se la investiții, ministrul Energiei a afirmat: “Este clar, am spus-o şi o voi susţine întotdeauna, atât timp cât nu vom face investiţii noi şi nu vom pune în funcţiune noi capacităţi de producţie, vom avea probleme în sistemul energetic naţional. Asta este prioritatea numărul unu. Sigur, pe termen scurt să rezolvăm problemele, dar în paralel să pornim investiţiile. În martie veţi vedea call-urile de proiecte pe PNRR. Sper ca în ianuarie să avem decizia de restructurare a Complexului Energetic Oltenia şi aprobarea investiţiilor pe gaz la Complexul Energetic Oltenia, şi vorbim de sute de milioane de euro, fondul de modernizare, următorul call de proiecte, şi anul acesta să fie anul demarării proiectelor de investiţii. Nu mai vorbesc de Unitatea 3 şi 4 de la Cernavodă şi să nu uităm că 3 şi 4 de la Cernavodă au fost blocate şapte ani, şapte ani de zile, într-o aşa-zisă negociere cu partea chineză, iar dacă în 2018 aveam o lege offshore care putea să demareze investiţiile, astăzi aveam gaze din Marea Neagră şi nu mai aveam soluţia asta”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Ce mai spune ministrul Virgil Popescu despre Centrala de la Iernut: Sperăm să fie gata, printr-o modificare legislativă, anul acesta… Vom finaliza proiectul în 2022. Vechea conducere a Romgaz nu a urmărit investiţiile, pentru că dacă le urmărea, nu se ajungea aici”

  1. Culmea tupeului si la dl. virgil dealtfel, deoarece tot el a mai promis finalizarea acum vreo 2 ani …. cum ca ar avea planul B, chiar si C ….. A demis pe unu altu dar numai el nu trebuie demis …..Propun sa-si pregateasca si alte litere ale alfabetului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *